برای نخستین بار در دو شهر ایالت میشیگن در ایالات متحده رایدهندگان در انتخابات میان دورهای روز سه شنبه هشتم نومبر (۱۷ عقرب) به برگههای رایدهی به زبان عربی دسترسی خواهند داشت.
یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین جوامع امریکاییهای عربتبار در شهر دیربورن در ایالت میشیگن زندگی می کنند. این شهر با جمعیت ۱۱۰ هزار نفر موزیم ملی عرب امریکن را نیز در خود دارد.
اسامه سیبلانی، مدیر مسوول نشریهٔ "عرب امریکن نیوز" می گوید که عربها نصف جمعیت این شهر را تشکیل میدهند.
دفتر عرب امریکن نیوز توسط اسامه سیبلانی، لبنانیتبار درین شهر بنیان گذاشته شده است. به گفتهٔ سیبلانی، این قدیمیترین و بزرگترین موسسهٔ نشراتی امریکاییهای عربتبار است.
سیبلانی نشرات هفتهوار را به دو زبان انگلیسی و عربی در دهه ۱۹۸۰ آغاز کرده است. او میگوید که در پوشش مسایل انتخاباتی با مشکلات مواجه است، به خاطریکه شماری از خوانندگان نشریهْ مهاجرانی اند که تازه به امریکا آمده و به زبان انگلیسی بلدیت کامل ندارند.
امریکاییهای عربتبار که به نشرات عرب امریکن نیوز روی آورده اند، از این طریق معلومات در مورد انتخابات و نامزدان را به دست میآورند.
دیل تامسن، استاد دانشگاه میشیگن، میگوید که عربی زبانی نیست که در قانون حق رای وجود داشته باشد.
این استاد علوم سیاسی می گوید که دسترسی به برگههای رایدهی برای تمامی اقلیتها در قانون حق رای کانگرس سال ۱۹۷۵ درنظر گرفته نشده است و این مسوولیت به مقامهای محلی و ایالتی واگذار شده است.
برای دههها در شهر دیربورن با وجود نیاز شدید به برگههای انتخابات به زبان عربی، تمایل سیاسی برای انجام آن وجود نداشت. سرانجام، در انتخابات ابتدایی ماه اگست در ایالت میشیگن رای دهندگان برای اولین بار برگه های رای دهی را به زبان عربی دریافت کردند.
اسامه سیبلانی می گوید که دلیل آن فرهنگ در حال تغییر در شهر است.
مصطفی همود، عضو شورای شهری دیبورن، گفت: "ما اولین شهردار امریکایی عربتبار داریم. شورای شهر را که با مردم نزدیک است، داریم. این بحث های ما در سایر نقاط امریکا رسیده است."
مصطفی همود به مقام شورای شهر دیربورن در سال ۲۰۲۱ انتخاب شد و بعد از آن لایحه ترجمه مواد انتخاباتی به هر زبانی که پنج فیصد نفوس ایالت و یا ده هزار نفر را تشکیل می دهد، پیشنهاد شد و در اوایل امسال با اکثریت آراء تصویب شد.
مصطفی همود گفت: "ایالت هایی مانند کالیفورنیا قبلاً چنین مواردی را اجرا نموده اند و برداشتن این اقدام، اینجا در دیربورن نیز، به نظرم منطقی خواهد بود."
رای دهندگان انتخابات میان دوره ای در ساحۀ همترامک، حومۀ شهر دیترویت که بیشتر جمعیت عربی زبان یمنی دارد، به برگه های رای به زبان عربی دسترسی خواهند داشت.
نادیه علامه، امریکایی لبنانی تبار و کارمند یک موسسهْ انتخابات، امیدوار است که در آینده نزدیک این گزینه در سراسر ایالت میشیگن گسترش یابد.