لینک های دسترسی

Breaking News

وزیر خارجه امریکا بار دیگر با مقامات کوریای شمالی دیدار کرد


مایک پمپیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز نخست مذاکرات دو روزه خویش را در کوریای شمالی امروز جمعه در مورد ختم برنامه هسته ای پيونگ يانگ، به پایان رسانید.

مذاکرات آقاي پمپیو در حالی ادامه دارد که استخبارات امریکایی ارزیابی هایی را در مورد ادامه انکشاف زیربناهای برنامه هسته ای کوريای شمالی از جانب کيم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، خبرمیدهد.

مذاکرات وزير خارجه امريکا با مقامات کوريای شمالی روز شنبه از سر گرفته می شود.

پمپیو از طرف رئیس جمهور دونالد ترمپ عهده دار نظارت بر عملکرد پيونگ يانگ به تعهداتی است که در نشست رهبران دو کشور در سنگاپور برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کوریا حاصل شده است.

این ديپلومات ارشد امریکایی روز جمعه با مقامات بلند پایه حزبی و کيم یونگ چال، رئیس پیشین استخبارات کوريای شمالی، دیدار کرد.

این سومین دیدار امسال پمپیو، از کوریای شمالی می باشد و اولین باریست که او شب را در آنجا سپری می کند.

رهبر کوریای شمالی در اجلاس سنگاپور غیر هسته ای شدن شبه جزیره کوریا را وعده داده است، اما اینکه اقدامی در این ارتباط چه وقت و چگونه صورت می گیرد، چیزی گفته نشده است.

پمپیو در صدد است تا جدول زمان بندی ختم برنامه هسته ای و تفصیل چگونگی نظارت از آن را بدست آورد.

اما تصاویر که در روز های اخیر از سوی رسانه های امریکایی نشر شده حکایت از آن دارد که کوریای شمالی در حال اعمار تاسیسات جدید هسته ای و گسترش فعالیت های هسته ای آن کشور است.

اما رییس جمهور ترمپ با وجود شک و تردید برخی از قانونگذاران ایالات متحده در مورد برنامه هسته ای کوریای شمالی هنوز هم دیدارش را با کیم جونگ اون رهبر کوریای آن کشور موثر می خواند.

آقای ترمپ یک روز پس از دیدار با رهبر کوریای شمالی گفت پس از رسیدن اش به قصر سفید حال که هرکس می تواند به مراتب بیشتر احساس امن کند. ​

در هفته جاری نیز رییس جمهور ایالات متحده در یک پیام تویتر اش نوشته که "گفتگو های بسیار خوب" با رهبری کوریای شمالی در مورد خلع سلاح هسته ای آن کشور صورت گرفته و همه کشور های آسیایی از آن خرسند اند. آقای ترمپ در این پیام تویتر خود همچنین نوشته است که اگر به خاطر می نمی بود "ما حال ممکن با کوریای شمالی در جنگ می بودیم."

در همین حال جان بولتن مشاور امنیت ملی آقای ترمپ گفته است که کوریای شمالی می تواند برنامه هسته ای خود را در ظرف یک سال نابود کند. اما برخی دیگر از مقامات ایالات متحده ابرار امیدواری کرده اند که برنامه هسته ای پیونگ یانگ تا آخر دوره کاری آقای ترمپ--یعنی تا جنوری ۲۰۲۱-- از بین برده شود.

اما به باور شماری کارشناسان، موضوع خلع سلاح هسته ای برای این دو کشور—ایالات متحده و کوریای شمالی—دو مفهوم نسبتاً متفاوت دارد.

سونگ یون لی، تحلیلگر مسایل کوریا، در مصاحبه ای با صدای امریکا گفت که خلع سلاح هسته ای از دید واشنگتن تنها به مفهوم خلع سلاح هسته ای کوریای شمالی است، اما خلع سلاح از دید پیونگ یانگ، خلع سلاح هسته ای، به معنی خلع سلاح هسته ای هر دو کوریا است—کوریای شمالی و کوریای جنوبی. اما تا حال نشانه وجود ندارد که کوریای جنوبی نیز دارای سلاح هسته ای باشد.

با وجود تعهد کوریای شمالی مبنی بر خلع سلاح هسته ای آن کشور جزییات چنین اقدام تا حال افشا نشده است. اما به گفته آقای لی، رهبر کوریای شمالی ممکن در صدد نشست بعدی با رییس جمهور ایالات متحده باشد تا در مورد جزییات خلع سلاح هسته ای کشورش صحبت کند.

XS
SM
MD
LG