لینک های دسترسی

Breaking News

نامزد وزارت خارجه امریکا: در افغانستان می مانیم


مایک پومپیو، نامزد وزارت خارجه ایالات متحده می گوید که حضور نظامی کشورش در افغانستان ادامه خواهد داشت.

پومپیو روز پنجشنبه در جلسه استماعیه کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا که به منظور بررسی تایید نامزدی وی به حیث وزیر خارجه این کشور برگزار شده بود گفت که امریکا اکنون در موقفی نیست که افغانستان را ترک کند.

پومپیو در حال حاضر رئیس اداره استخبارات مرکزی امریکا (سی آی ای) است و او پس از برکناری ریکس تیلرسن نامزد وزارت خارجه این کشور شد.

تیلرسن در ۱۳ مارچ از مقام وزارت خارجه امریکا توسط دونالد ترمپ برکنار گردید.

مایک پومپیو در جلسه استماعیه مجلس سنای امریکا همچنین گفت که این کشور باید تا ایجاد ثبات بیشتر در افغانستان باقی بماند.

زمانیکه سناتور راند پاول از مایک پومپیو پرسید که نظر او در مورد خروج نیرو های امریکایی از افغانستان چیست، پومپیو گفت: "...امریکا تا زمانی در افغانستان باقی خواهد ماند که تهدید دهشت افگنی علیه خاک ما که ممکن از آنجا (افغانستان) سر چشمه بگیرد، شدیداً کاهش یابد."

او افزود که اقدامات دونالد ترمپ در پیوند به سیاست امریکا در قبال افغانستان در مسیر "درست" قرار دارد.

ایران، روسیه و چین

مایک پومپیو گفت که ایران تا کنون هزینه بسیار پایین به خاطر "رفتار خطرناک" اش پرداخته است. او گفت که امریکا باید در همکاری با متحدین خود به تهدیدی که از گسترش سلاح های هسته یی توسط ایران پدید آمده، رسیدگی کند.

او افزود که اگر نامزدی او به حیث وزیر خارجه امریکا توسط مجلس سنای این کشور تایید شود، به زودترین فرصت کار برای بازنگری توافقنامه هسته یی ایران را آغاز خواهد کرد تا به گفته او "نواقص فاحش" این توافقنامه اصلاح گردد.

پومپیو سیاست حکومت های گذشته امریکا را در برابر روسیه "نرم" توصیف کرد و گفت که این سیاست نرم سبب شد تا روسیه "پرخاشگرایانه" عمل کند.

برخی حضار در جلسه استماعیه مخالفت شان را با تایید نامزدی پومپیو به حیث وزیر خارجه امریکا نشان دادند.
برخی حضار در جلسه استماعیه مخالفت شان را با تایید نامزدی پومپیو به حیث وزیر خارجه امریکا نشان دادند.

او گفت که هر چند روابط دیپلوماتیک بین واشنگتن و مسکو اکنون پر چالش شده است اما به گفته او این روابط باید ادامه داشته باشد.

مایک پومپیو در پیوند به چین گفت که تلاش های این کشور به خاطر رقابت در بخش های دیپلوماتیک، نظامی و اقتصادی با امریکا ادامه دارد. او چین را به سرقت مالکیت معنوی و اسرار اقتصادی امریکا متهم کرد اما از حمایت چین به خاطر تحت فشار قرار دادن کوریای شمالی ابراز خرسندی نمود.

مخالفت قانونگذاران مسلمان امریکایی با نامزدی پومپیو

در همین حال، دو عضو مسلمان مجلس نمایندگان ایالات متحده ضمن ابراز مخالفت با نامزدی مایک پومپیو به حیث وزیر خارجه این کشور، از رئیس کمیته روابط مجلس سنا خواستند تا نامزدی پومپیو را تایید نکنند.

کیت ایلیسن، نماینده ایالت مینوسوتا و آندری کارسن، نماینده ایالت اندیانا در مجلس نمایندگان که هر دو دیموکرات استند با ارسال نامه یی به رئیس کمیته مجلس سنا، مایک پومپیو را به داشتن احساسات ضد مسلمانان و تبعیض علیه مسلمانان متهم کرده اند.

در این نامه آمده است: "او (پومپیو) در پی گسترش برنامه نظارت بر مسلمانان امریکایی در داخل ایالات متحده بوده و گفته است تهدید علیه امریکا توسط مردمان ایجاد شده که به اسلام باور دارند."

اعضای مسلمان مجلس نمایندگان امریکا همچنین گفته اند که این کشور به یک فرد قابل اعتماد به حیث وزیر خارجه نیاز دارد و "سابقه طولانی" مایک پومپیو مبنی بر داشتن رویکرد "ضد مسلمانان" او را در نظر رهبران و مردمان مسلمان یک سیاستمدار "غیر موثر" نشان خواهد داد.

آندری کارسن (راست) و کیت ایلیسن (چپ) دو عضو مسلمان مجلس نمایندگان ایالات متحده
آندری کارسن (راست) و کیت ایلیسن (چپ) دو عضو مسلمان مجلس نمایندگان ایالات متحده

XS
SM
MD
LG