لینک های دسترسی

 
ملل متحد: بیش از ۳۲۷هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشورشان برگشته اند
Breaking News

ملل متحد: بیش از ۳۲۷هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشورشان برگشته اند


دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) گفته است که در جریان روند بازگرداندن مهاجرین از پاکستان به افغانستان، در دو ماه گذشته صدها هزار مهاجر افغان به کشور شان برگشته اند.

اوچا روز سه شنبه ۱۴ نومبر (۲۳ عقرب)، در گزارشی گفت که از اواسط سپتمبر امسال تا روز گذشته، در مجموع ۳۲۷هزار و ۴۰۰ مهاجر فاقد مدرک افغان از پاکستان به کشورشان برگشته اند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد افزود: "این هجوم ناگهانی فشار بیشتری را بر منابع تحت فشار از جمله سرپناه و خدمات اولیه وارد کرده است. به حمایت‌های اضافی به گونهٔ بی‌درنگ نیاز است."

حکومت موقت پاکستان در اوایل ماه اکتوبر اعلام کرد که اتباع خارجی که بدون مدارک اقامت در آن کشور زیست دارند، که اکثراً شهروندان افغانستان اند، باید تا اول نومبر داوطلبانه آن کشور را ترک کنند، در غیر آن، بازداشت شده و به کشورهای شان باز گردانده می‌شوند.

منابع پاکستانی در تورخم به صدای امریکا گفتند که از آغاز روند بازگرداندن مهاجرین افغان از پاکستان به کشورشان، ۲۷۰هزار مهاجر افغان از تورخم و حدود ۹۰هزار نفر از طریق سپین‌بولدک به افغانستان بازگشته اند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، از اول تا هشتم نومبر هر روز ده هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشور شان بازگشته اند. این سازمان گفته است که پیش از آغاز این روند، تعداد مهاجرینی که از پاکستان بر می‌گشتند به حدود ۲۶۰ نفر در روز می‌رسید.

سازمان جهانی صحت گفته است: "این مهاجرین عودت‌کننده، مهاجرین فاقد مدارک قانونی، پناهندگان افغان دارای شناسنامه پاکستان و مهاجرینی اند که ثبت‌شده و برگه شناسایی هم دارند".

در این گزارش گفته شده است که در هفته اول نومبر ۴۴هزار و ۷۱۵ نفر از طریق سپین بولدک و ۳۷هزار و ۵۶۴ نفر از طریق تورخم به کشور شان بازگشته اند که حدود ۴۷ درصد آنان را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود که حدود ۷۲۰هزار مهاجر بدون مدرک و ۵۰هزار مهاجر افغان که در پاکستان ثبت نام شده اند، از نومبر ۲۰۲۳ تا جنوری ۲۰۲۴ در نقاط مرزی به کمک نیاز داشته باشند.

سازمان جهانی صحت همچنان گفته است که این سازمان از طریق شرکایش از ابتدای نومبر هر روز به ۲۵۰۰ عودت‌کننده در تورخم و ۲۰۰۰ عودت‌کننده در سپین بولدک توصیه‌های بهداشتی ارایه کرده است.

این سازمان افزوده که با توجه به افزایش چشمگیر روند بازگشت مهاجرین، برای ارایه خدمات بهداشتی برای عودت‌کنندگان ۸.۹ میلیون دالر از کشورها و موسسات کمک‌کننده تقاضا کرده بود که تنها ۹۰ هزار دالر آن تا اکنون تامین شده است.

سرفراز بگتی، سرپرست وزارت داخلۀ پاکستان روز دوشنبه ۱۳ نومبر (۲۲ عقرب) هنگام ارایه معلومات در مورد روند اخراج مهاجرین افغان به مجلس سنای پاکستان گفت که تا کنون حدود ۳۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان از پاکستان به کشور شان برگشته اند.

به گفتۀ او، تنها ۸۰۰۰ نفر از آنها را حکومت پاکستان اخراج کرده و بقیه داوطلبانه پاکستان را ترک کردند. او گفت که با مهاجرین قانونی افغان برخورد نمی‌شود، بلکه علیه مهاجرینی اقدام می‌شود که گونهٔ غیرقانونی در پاکستان زیست دارند.

سرپرست وزارت داخلۀ پاکستان در مجلس سنای آن کشور از اخراج مهاجرین دفاع کرد و گفت که بر اساس قانون پاکستان کسی که غیرقانونی در آن کشور زیست دارد، باید بازداشت و زندانی شود، پرونده برایش ترتیب داده شده و سپس اخراج شود.

اما بگتی گفت حکومت پاکستان برای ایجاد سهولت به مهاجرینی که غیرقانونی در آن کشور زیست دارند، نه آنها را زندانی می‌کند و نه به محکمه می‌کشاند، بلکه آنها را در مراکز موقت نگه می‌دارد تا در جریان دو یا سه روز به کشورشان بازگردند.

با آنکه ملل متحد و گروه‌های مدافع حقوق بشر خواستار بازنگری تصمیم پاکستان و توقف روند اخراج اجباری مهاجرین شده اند، حکومت سرپرست این کشور تا اکنون به این تقاضاها پاسخ نداده است.

حکومت طالبان نیز از پاکستان خواسته است که روند اخراج اجباری مهاجرین افغان را متوقف کند.

اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان سبب تنش در روابط طالبان و پاکستان شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG