با افزایش آزار و اذیت و ارعاب خبرنگاران مسلمان به ویژه زنان مسلمان در هند، کارشناسان مستقل حقوق بشر سازمان ملل متحد با صدور بیانیهای از مقامات هندی خواسته اند تا از آزار و اذیت سیستماتیک خبرنگاران مسلمان هندی جلوگیری کنند.
در بیانیهٔ ملل متحد که در هفتهٔ جاری به نشر رسید آمده است:"حملات بیرحمانه، زنستیزانه و متعصبانهٔ مجازی علیه ژونالست، رعنا ایوب باید فوراً و به گونهٔ کامل توسط مقامات هندی مورد بررسی قرار گیرد و آزار و اذیت قضایی علیه او فوراً پایان یابد. "
خانم ایوب به دلیل گزارشهای مداوم در مورد حقوق زنان، پاسخگویی دولت و وضعیت اقلیت های مذهبی در هند مورد هدف قرار گرفته است.
ایوب روز سهشنبه در تویتی نوشت:" آنها وجود ما، گزارشهای ما و نظرات ما را بیاهمیت میخوانند، اما از همه مجریان مورد علاقهشان، برنامههای پربیننده، تویتها، اکوسیستم جناح راست، وبسایتهای تبلیغاتی و رهبران برای دفاع خود در برابر یک ژورنالست استفاده میکنند. "
افزون بر خانم ایوب، ارشی قریشی خبرنگار دیگر هندی نیز در اپلیکیشن "Bulli Bai" به حراج گذاشته شده بود و با وجود مسدود شدن این اپلیکیشن، ارعاب و اذیت آنلاین این خانم به پایان نرسیده است.
اپلیکیشن" Bulli Bai "، اصطلاح زنندهای که گاهی علیه زنان مسلمان استفاده میشود، زنان را برای فروش در این وبسایت فهرست کرده بود.
کاربران در این وبسایت میتوانستند برای خریداری این زنان خبرنگار، فعال اجتماعی، ستاره سینما و هنرمند، قیمت پیشنهاد کنند. نام و عکس این زنان بدون رضایت شان در این سایت به فروش گذاشته شده بود.
قریشی به صدای امریکا گفت: " اگر تویت یا پستی در انتقاد از رژیم حاکم بگذارم اغلب در رسانه های اجتماعی مورد آزار قرار می گیرم. "
قریشی میگوید که به عنوان یک خبرنگار، وظیفهاش گزارشدهی در مورد مسایل اجتماعی و سیاسی کشورش، هند است، اما انجام این کار را به طور فزاینده دشوار و پرمخاطره می یابد.
او گفت: "من متوجه شده ام که نمی توانم ساکت باشم. این چیزی است که آنها می خواهند. آنها می خواهند صدای زنان مسلمان را خاموش کنند."
در چند سال گذشته، هند به عنوان یکی از خطرناک ترین و محدودکننده ترین کشور برای خبرنگاران در جهان رتبه بندی شده است.
به گفته کمیته حفاظت از خبرنگاران، از ۲۷ خبرنگار کشته شده در نقاط مختلف جهان در سال ۲۰۲۱، پنج مورد مرگ مستند در هند رخ داده است.
باوجودیکه هند یک کشور سیکولار و دموکرات تلقی میشود، اما بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، هند به لحاظ سرکوب آزادی رسانهها و خبرنگاران در ردیف ۱۴۲ بعد از میانمار و پاکستان قرار گرفته است.
در گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز آمده است: "از زمان انتخابات عمومی در بهار ۲۰۱۹، که با پیروزی قاطع حزب بهاراتیا جنتا به رهبری نرندرا مودی، صدراعظم هند همراه بود، فشار بر رسانهها افزایش یافته است تا خط مشی دولت ملیگرای هندو را تعقیب کنند. "
خبرنگاران مسلمان به ویژه زنان، علاوه بر افزایش آزار عمومی، در محل کار خود نیز در معرض تبعیض قرار دارند.
ستیفن بتلر، هماهنگکننده برنامه آسیایی کمیتۀ حمایت از ژورنالیستان، به صدای امریکا گفت: "حتا در شرکتهای بزرگ رسانهای هند، برای بسیاری از خبرنگاران مسلمان نوعی موانعی وجود دارد ... آنان در بسیاری از نشریات بزرگ مورد تبعیض قرار گرفتهاند. "
خطراتی که رسانه های آزاد در هند با آن مواجه هستند، نهادهای دموکراتیک این کشور را نیز تضعیف می کند. بتلر گفت: "شما نمی توانید بدون آزادی مطبوعات دموکراسی داشته باشید."
حزب بهارتیا جاناتا از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۴ به تشویق تندروان هندو به آزار و اذیت مسلمانان و دیگر اقلیتها متهم شده است؛ اتهامی که این حزب آن را همواره رد کرده است.
بسیاری از جوامع مسلمان در هند میگویند که از زمان به قدرت رسیدن نرندرا مودی، صدر اعظم هند به طور فزایندهای در معرض حملات و تهدیدات قرار گرفته اند.
یکی از نمونههای آن منع پوشیدن حجاب در مکاتب ایالت کرناتکا هند است که سبب اعتراضات گسترده در هند شده است.
اما برای ارشی قریشی مبارزه برای حجاب فقط بخاطر مذهب نیست.
او به صدای امریکا گفت: "زنان مسلمان حجاب پوش برای حقوق قانونی خود میجنگند - حقوقی که در یک کشور دموکراتیک [از آنان] ربوده شده است."