ناظرین بین المللی میگویند که باوجود هراس از نسل کشی، میانمار حکم محکمهٔ بین المللی در مورد بهبودی وضعیت زندگی مسلمانان روهینگیا در این کشور را نادیده گرفته است.
محکمهٔ بین المللی عدالت ملل متحد در ماه جنوری به میانمار حکم کرد تا با اتخاذ تدابیر لازم از هر گونه اقدام برای نسل کشی مسلمانان روهینگیا در این کشور جلوگیری کند و چهار ماه بعد در این مورد گزارش دهد.
محکمه به میانمار دستور داده است تا سپس هر شش ماه بعد از اقداماتاش در این خصوص گزارش ارایه کند.
میانمار ماه گذشته نخستین گزارشاش را تسلیم کرد، اما ناظرین میگویند که تغییراتی اندکی در زندگی مسلمانان روهینگیا وارد شده است.
با وجود آنکه جزییات این گزارش تا حال نشر نشده است، ناظرین میگویند که حکومت این کشور با استفاده از همهگیری کروناویروس، تردد مردم در ایالت راخین را محدودتر کرده است؛ جاییکه در حدود ۴۰۰ هزار مسلمان روهینگیا زیست دارند.
محکمهٔ عدالت گفته است که میانمار به گونه سیستماتیک روهینگیا را هدف قرار داده و به هدف محو این اقلیت مسلمان از اقدامات مانند نسل کشی، کشتار عام، تجاوز جنسی و آتش زدن منازل کار گرفته است؛ اقداماتی که در ماه اگست ۲۰۱۷ افزایش یافت و باعث فرار حدود یک میلیون این اقلیت به بنگلهدیش شد.
این اقلیت مسلمان در بنگلهدیش نیز با خشونت بیشتر و قاچاق انسانی مواجه شده است.
ناظرین میگویندکه مسلمانان روهینگیا در میانمار خواهان تردد آزاد، دسترسی به شفاخانهها و مکاتب استند؛ تقاضاهای که حکومت میانمار در مدت چهار ماه گذشته در این خصوص هیچ کاری را انجام نداده است.
آن سان سوچی، رهبر میانمار در ماه دسمبر به محمکه گفت که هیچ عملی نسل کشی در کشوراش صورت نگرفته است.
میانمار، اقلیت روهینگیا را مهاجرین بنگالی میپندارد که در جریان جنگهای استعماری به میانمار فراری شده بودند و از دادن حق شهروندی به آنان انکار میکند.