انستیتیوت مطالعات صلح اسلو امروز ۱۳ جون (۲۳ جوزا) گزارش داد که در ۲۰ ماه پس از کودتای نظامی در میانمار، بیش از ۶۰۰۰ غیرنظامی کشته شده است.
ستاین تانیسین، یکی از نویسندگان این گزارش در بیانیهای گفت: "معلومات ما نشان میدهد که رقم تلفات انسانی این تنش بالاتر از آنچه است که پیش از این گزارش شده بود و حکومت نظامی قاتل اصلی است."
نانیسین همچنین گفت: "دستان نیروهای ضد حکومت نظامی نیز با خون آلوده است".
بر اساس این گزارش، از اول فبروری سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر ۲۰۲۲ میلادی ۶۳۳۷ غیر نظامی به دلایل سیاسی کشته شده و ۲۶۱۴ غیر نظامی دیگر زخمی شده اند.
این رقم بالا تر از ارقامی است که پیش از این گزارش شده بود، به شمول ارقام ارایه شده توسط سازمانهای بینالمللی.
این گزارش مرگ ۳۰۰۳ نفر را به رژیم میانمار نسبت داده و گروههای مسلح مخالف حکومت نظامی را مسوول مرگ ۲۱۵۲ غیرنظامی خوانده است.
این انستیتیوت گفته است که حد اقل ۱۲ نفر دیگر توسط غیرنظامیانی کشته شده اند که با هیچ جناحی وابسته نبوده اند و عاملان ناشناس سبب مرگ ۱۱۷۰ غیرنظامی شده اند.
با آنهم در این گزارش گفته شده است که این رقم نیز تخمینی بوده و بر اساس گزارشهای جمع آوری شده توسط رسانههای معتبر تهیه شده است.
اردوی میانمار انتخاباتی را تقلب آمیز خواند که در آن حزب آنگ سان سوچی برنده شده بود. اردوی این کشور سپس حکومت سوچی را سرنگون کرد و به سرکوبی مخالفین پرداخت و تا اکنون بر اساس معلومات گروههای حقوق بشری محلی، بیش از ۲۳ هزار نفر را بازداشت کرده است.
جلوگیری از کمکها
ملل متحد امروز تصمیم حکومت نظامی میانمار مبنی بر منع سفر کارمندان امدادرسان به ایالت راخین را "غیر قابل درک" خوانده و از آن انتقاد کرد.
بیش از یک میلیون باشندهٔ ایالت طوفانزدهٔ راخین به کمکهای فوری نیاز دارند.
طوفان موکا که بارانهای شدید و بادهای تند را به همراه داشت ماه گذشته سبب مرگ حد اقل ۱۴۸ نفر در راخین شد که بر اساس معلومات حکومت نظامی، قربانیان همه روهینگیا بودند.
این طوفان سبب تخریب خانههای مسکونی در ایالتی شد که در آن صدها هزار مهاجر اقلیت روهینگیا در کمپهای بیجاشدگان زیست دارند. این اقلیت دینی در پی دههها تنش قومی مجبور به ترک منازل شان شده اند.
رامانات بالاکرشنا، هماهنگ کنندهٔ کمکهای بشری ملل متحد در میانمار، گفت که اقدام منع مسافرت امدادرسانان به ساحات طوفانزده که اکنون با بارانهای موسمی نیز مواجه اند، غیرقابل درک است.
پس از طوفان ۱۴ می، شمار اندکی از امدادرسانان اجازه مسافرت و توزیع کمکها به نیازمندان را داشتند.
ینز لیرک، سخنگوی ادارهٔ هماهنگکنندهٔ کمکهای بشری ملل متحد، امروز در ژنیو گفت که تا اکنون در ایالت راخین به بیش از ۱۱۰ هزار نفر سرپناه و کمکهای بشری فراهم شده است و به حدود ۳۰۰ هزار نفر دیگر در ایالت راخین مواد غذایی توزیع شده است.
او تصمیم حکومت نظامی میانمار برای منع مسافرت کارمندان امدادرسان را به انتقاد گرفت که به نیازمندان مواد غذایی حیاتی، آب آشامیدنی، سرپناه و دیگر کمکهای خیریه را میرسانند.
لیرک اضافه کرد که برای یک میلیون نفر تنها در راخین طرح توزیع مواد امدادی آماده است، اما جلو مسافرت امدادرسانان گرفته شده است.
ملل متحد از حکومت نظامی این کشور خواسته است تا در مورد این تصمیماش تجدید نظر کند.
ماه گذشته ملل متحد خواستار ۳۳۳ میلیون دالر بودجهٔ فوری برای ۱.۶ میلیون نفر در میانمار شد.