معترضان در میانمار، یک روز پس از برخورد مرگبار نیروهای امنیتی که بیش از صد کشته برجا گذاشت، بار دیگر به خیابانها ریخته و خواستار تامین دموکراسی شده اند.
این تظاهرات روز یکشنبه، در شهرهای بزرگ یانگون و ماندالای و نیز در سایر بخشهای میانمار برگزار شد که باز هم گزارشهایی از برخورد نیروهای امنیتی با معترضان را در پی داشت.
براساس گزارش رسانهٔ انترنتی (میانمار-اکنون) روز گذشته، در خونینترین حوادث پس از کودتای اول ماه فبروری، حداقل ۱۱۴ نفر کشته شدند که چندین کودک زیر ۱۶ سال نیز شامل آن بود.
شماری دیگر از رسانهها و پژوهشگرانی که مسایل میانمار را دنبال میکنند نیز آمار مشابهی از تلفات روز گذشته منتشر کرده اند.
به این اساس، از زمان وقوع کودتا برای سرنگونی حکومت غیرنظامی به رهبری آنگ سان سوچی در میانمار، تا حالا بیش از ۴۲۰ غیرنظامی کشته شده اند.
خشونتهای روز گذشته، واکنشهای بینالمللی را به همراه داشته است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد گفت که از کشتار غیرنظامیان و کودکان در میانمار، شوکه شده است.
او در یک تویتر نوشته است: "ادامهٔ سرکوب نظامی غیرقابل پذیرش است و یک برخورد قاطع و متحدانهٔ بینالمللی را ایجاب میکند."
اعلامیهٔ مشترکی نیز از سوی وزرای دفاع دوازده کشور منتشر شده و در آن برخورد نیروهای امنیتی میانمار محکوم شده است.
وزرای دفاع آسترالیا، کانادا، آلمان، یونان، ایتالیا، جاپان، دنمارک، هالند، نیوزیلند، کوریای جنوبی، بریتانیا و امریکا در پای این اعلامیه امضا کرده اند.
با این حال، سازمان عفو بینالملل انتقاد کرده است که جامعه جهانی برای پایان دادن خشونت نیروهای امنیتی میانمار، به اندازهٔ کافی تلاش نکرده است.
با آنکه شورای امنیت سازمان ملل متحد خشونتهای میانمار را محکوم کرده، اما خواستار اقدامات عملی در برابر حکومت نظامی این کشور، مانند منع فروش اسلحه نشده است.
چین و روسیه، هر دو از عرضهکنندگان بزرگ اسلحه به اردوی میانمار اند و احتمالاً هر گونه اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد برای منع فروش اسلحه به میانمار، از سوی این دو کشور که اعضای این شورا اند، ویتو خواهد شد.