تلسکوپ فضایی جیمز وب ادارهٔ ملی فضایی ایالات متحده (ناسا)، در تازهترین کنکاش خود با استفاده از نور مادون قرمز، تصاویر دو کهکشانی را فرستاده که در حال ادغام در یکدیگر اند.
این دو کهکشان که به نامهای پنگوین و تخم نامیده شده اند در مجموع به نام ایآرپی-۱۴۲ شناخته میشوند و توسط مهی که ترکیبی از ستارهها و گاز است به هم متصل شده اند.
جین رگبی، دانشمند ارشد پروژه تلسکوپ فضایی جیمز گفت: "ما دو کهکشان را میبینیم که هر کدام مجموعهای از میلیاردها ستاره است. کهکشانها در حال ادغام هستند. این یک روش معمول است که کهکشانهایی مانند کهکشان خودمان در طول زمان ایجاد میکنند تا از کهکشانهای کوچک رشد کنند و به کهکشانهای بالغ مانند کهکشان راه شیری خودمان تبدیل شوند."
این دو کهکشان در فاصلهٔ ۳۲۶ میلیون سال نوری از زمین قرار دارند. یک سال نوری مسافتی است که نور در یک سال طی میکند و تقریباً ۹.۵ تریلیون کیلومتر است.
به گفته ناسا، تعامل بین این دو کهکشان بین ۲۵ تا ۷۵ میلیون سال پیش آغاز شده و انتظار می رود در صدها میلیون سال آینده به یک کهکشان واحد تبدیل شوند.
تلسکوب جیمز وب که در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب و در سال ۲۰۲۲ به فعالیت آغاز کرد، عصر جدیدی از پیشرفت های علمی را آغاز کرده و به دوردست ترین فاصلههای کیهان نگاه میکند که پیش از این دیده نشده بود.
تلسکوپ جیمز وب با استفاده از نور مادون قرمز، قادر است از غبار کیهانی عبور کرده و فاصله های دورتر از گذشته را ببیند. این تلسکوپ همچنین قرار است اولین کهکشانها و ستارگانی که در یک جهان نوپا شکل گرفتهاند، را آشکار کند.
پیش از جیمز وب، دانشمندان سالها با کمک تلسکوپ هبل به کشف کاینات پرداختند، اما جیمزوب قادر است تصاویری شفافتر از اعماق بیشتر کیهان را به زمین ارسال کند.
گروه