بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفته است که قرار است روز پنجشنبه در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ملاقات کند و مخالفت خود را با قصد ایران در سوریه، بیان خواهد کرد.
انتظار می رود در این سفر آقای نتنیاهو مخالفت رهبران اسرائیل را مبنی قصد ایران برای ایجاد جای پای دایمی نظامی در سوریه، بیان کند.
صدراعظم اسرائیل گفته است، صرف نظر از اینکه توافق صلح در سوریه صورت می گیرد یا خیر، ایران قصد دارد یا از طریق حضور نظامی در خاک سوریه و یا قوای دریایی در منطقه، حضور دایمی داشته باشد. آقای نتانیاهو همچنین گفته است که ایران "به تدریج قصد دارد تا در بلند های گولان، در برابر ما نیز جبهه باز کند".
صدراعظم اسرائیل گفته است که مخالفت شدید خود را در مورد با آقای پوتین در میان خواهد گذاشت.
در جنگ شش سالۀ سوریه، ایران حامی سرسخت بشارالاسد، رئیس جمهور سوریه، بوده است. روسیه نیز از رئیس جمهور اسد حمایت کرده و تلاش می کند تا در مورد آیندۀ آن کشور، توازن قدرت را در سوریه بر قرار کند.
رهبران اسرائیل ادعا کرده اند که تهران به طور روز افزون تلاش کرده است تا نفوذ خود را در منطقه به خصوص جنگ شش سالۀ سوریه، افزایش بدهد. به گفتۀ مقامات اسرائیلی، ایران این کار را یا از طریق سپاه پاسداران انقلاب و یا از طریق جنگ نیابتی به خصوص گروه حزب الله لبنان انجام می دهد.
حکومت با اکثریت شیعۀ ایران می گوید که قوای آن کشور در سوریه به خاطر حضور دارند تا از اماکن مقدس شیعه ها، دفاع کنند. اما در ماه نوامبر ۲۰۱۶ میلادی، قوای نظامی ایران اعلام کرد که آن کشور ممکن در آینده در صدد پایگاه نیروی دریایی در یمن و یا سوریه باشد.
سال گذشته، اَوی دیچر، رئیس کمیتۀ امور خارجی و دفاعی پارلمان اسراییل، گفته بود که ایران در گذشته چندین بار تلاش کرد تا نیروهای نظامی را به منطقۀ بلندی های گولان سوریه انتقال دهد. دیچر گفته بود که اقدامات و تحرکات ایران دفع شد، اما در رابطه جزییات بیشتری ارایه نکرد.
آقای نتنیاهو گفته است که اسراییل ده ها حمله را به خاطر جلوگیری از قاچاق سلاح از طریق سوریه به گروه حزب الله لبنان که حمایت ایران را با خود دارد، انجام داده است. دو سال پیش، اسرائیل و روسیه توافق کردند تا اقدامات نظامی را در سوریه همآهنگ سازند تا از تبادلۀ تصادفی آتش میان دو جانب جلوگیری گردد.
اظهارات صدراعظم اسرائیل در حالی صورت گرفته است که جنگ سوریه وارد ششمین سال خود شده و تازه ترین نشست صلح سوریه که با حضور نمایندگان حکومت بشارالاسد، شورشیان و نمایندگان ملل متحد برگزار شده بود، پس از ده روز باز هم بدون کدام نتیجۀ ملموسی پایان یافت.
ستیفن دی میستورا، نمایندۀ ویژۀ ملل متحده در امور حل مسایل سوریه گفت هیات های دولت سوریه و مخالفان درباره انتقال سیاسی و همچنین مقابله با دهشت افگنی توافق هایی داشته اند.
اسراییل همواره نگرانی خود را از ایران و فعالیت های هسته یی و نظامی تهران بیان کرده و یکی از منتقدین سرسخت توافقنامۀ هسته یی ایران با گروه پنج بر علاوۀ یک بوده است.