لینک های دسترسی

Breaking News

بلینکن: نیروهای امریکایی و ناتو یکجا افغانستان را ترک خواهند کرد


وزیر خارجهٔ ایالات متحده امروز ۱۴ اپریل (۲۵ حمل) در بروکسل گفت که نیروهای به رهبری ناتو در هماهنگی با خروج طرح شدهٔ نیروهای امریکایی تا ۱۱ سپتمبر امسال افغانستان را ترک خواهند کرد.

انتونی بلینکن گفت: "من اینجا (بروکسل) استم تا از نزدیک با متحدین خویش و با منشی عمومی (ناتو) بر اصول که از آغاز ایجاد کرده ایم: یکجا می‌رویم، یکجا سازگاری می‌کنیم و یکجا بیرون می‌شویم،‌ کار ‌کنم."

هم‌اکنون ۲۵۰۰ سرباز امریکایی و هفت هزار تن از نیروهای کشورهای عضو ناتو در افغانستان حضور دارند.

وزیر خارجهٔ امریکا افزود که در ماه‌های اخیر روی خروج هماهنگ شده، سنجیده‌شده و مصوون نیروها از افغانستان از نزدیک با متحدین ایالات متحده کار خواهیم کرد.

در این حال، ینس ستولتنبرگ، منشی عمومی ناتو گفت که از فرصت پیش‌ آمده برای توافق روی حضور آیندهٔ نیروهای ناتو در افغانستان جهت هماهنگی نزدیک و مشوره با تمامی متحدین خویش استقبال می‌کند.

قرار است، وزرای دفاع و خارجهٔ ناتو امروز از طریق ویدیوکنفرانس طرح‌های شان در مورد چگونگی حضور نظامی شان در افغانستان را به بحث بگیرند.

یک دپلومات ارشد ناتو به آژانس رویترز گفته است که انتظار نمی‌رود هیچ یک از متحدین با اعلام رسمی جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده مبنی بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتمبر مخالفت کند.

انتظار می‌رود که آقای بایدن امروز تصمیم در مورد خروج نیروها از افغانستان را اعلام کند.

نگرانی سناتوران امریکایی

خروج نیروها از افغانستان در حالی بحث می‌شود که چندین تن از سناتوران امریکایی نگرانی شان را نسبت به این تصمیم ابراز کرده اند.

مچ مکانل، رهبر اقلیت در مجلس سنا گفت: "ادارهٔ بایدن می‌خواهد که جنگ را در افغانستان ترک کرده و فرار کند. خروج شتابزدهٔ نیروهای امریکایی از افغانستان یک اشتباه عمیق است."

جم انهوف، عضو کمیتهٔ خدمات نظامی مجلس سنا تصمیم خروج نیروها را "بی باکانه و خطرناک" عنوان کرد.

لیندسی گراهام، یکی از سناتوران برجستهٔ امریکایی خروج کامل از افغانستان را "نابخردانه و خطرناک خواند."

او افزود که رییس جمهور بایدن در اصل با این تصمیم راه را برای یک حملهٔ دیگری مانند ۱۱ ستمبر باز می‌کند.

کنفرانس استانبول

ترکیه دیروز اعلام کرد که کنفرانس صلح افغانستان را به تاریخ ۲۴ اپریل تا چهارم می برگزار خواهد کرد.

اما گروه طالبان گفته است که در صورت عدم خروج سربازان خارجی، این گروه در هیچ کنفرانسی اشتراک نخواهد کرد.

محمد نعیم، یکی از سخنگویان گروه طالبان در صفحهٔ تویترش نوشته است تا زمانیکه همه نیروهای خارجی از افغانستان بیرون نشوند این گروه "در هیچ کنفرانسی که درباره افغانستان در آن تصمیم گیری می‌شود، اشتراک نخواهد کرد."

گروه طالبان گفته است که نیروهای خارجی باید بر اساس توافقنامهٔ دوحه تا تاریخ اول ماه می افغانستان را ترک کنند.

این گروه پیش از این گفته بود که در صورت باقی مانده نیروهای خارجی فراتر از این تاریخ، به "جنگ و جهاد" ادامه خواهند داد.

این در حالی است که دولت افغانستان طرحی را برای پیشکش در این نشست آماده کرده که شامل نقشهٔ راهی برای مصالحه و ایجاد حکومت صلح می‌شود، اما بر اساس گزارش‌ها، مشکلاتی در خصوص این طرح میان شورای عالی مصالحه و ریاست جمهوری به میان آمده است.

با وجود آنکه شورای عالی مصالحهٔ ملی افغانستان از نهایی شدن مسودهٔ طرح صلح جمهوری افغانستان و تسلیمی آن به رییس این شورا خبر داده بود، محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری بر این طرح انتقاد کرده و گفته است که قابل ارایه به نشست ترکیه نیست.

با آنهم شورای عالی مصالحهٔ ملی گفته است که در روز‌های آینده در مورد این طرح تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.

حکومت افغانستان گفته است که قرار است رییس جمهور بایدن در رابطه با خروج نیروها از افغانستان با محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان صحبت تلیفونی داشته باشد.

XS
SM
MD
LG