لینک های دسترسی

Breaking News

نتنیاهو: حملات اسراییل بر غزه تا نابودی حماس ادامه میابد


بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، روز سه‌شنبه ۲۶ مارچ‌‌ (هفتم حمل) بار دیگر گفت که عملیات نظامیان اسراییلی بر غزه، تا نابودی گروه حماس ادامه یافته و در عین حال از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد که خواهان آتش‌بس فوری در غزه شده است، انتقاد کرد.

نتنیاهو با نشر اعلامیه‌ای گفت:‌ ''اسراییل به خواست‌های توهم‌آمیز حماس تسلیم نخواهد شد. و به اقدامات خود به منظور دستیابی به تمام اهداف جنگ ادامه خواهد داد: آزادی همه گروگان‌ها، نابودی توانایی‌های نظامی و حکومت حماس و اطمینان از اینکه غزه بیش از این تهدیدی برای اسراییل نخواهد بود."

در همین حال، مقامات حماس روز دوشنبه اعلام کردند که به مذاکره کنندگانی که روی توافق آتش‌بس موقت کار می‌کنند، گفته اند که در پیشنهاد خود تغییر نمی‌آورند. پیشنهاد گروه حماس شامل عقب نشینی کامل نیروهای اسراییلی از غزه و مبادله گروگان‌های اسراییلی در ازای رهایی فلسطینی‌ها از محابس اسراییل می‌باشد.

با وجود هفته‌ها تلاش میانجی‌گری مذاکره‌کنندگان ایالات متحده، مصر و قطر، جناح‌های متخاصم-اسراییل و گروه حماس- حداقل انعطاف‌پذیری را در مطالبات شان از خود نشان نداده‌ اند.

یک مقام ارشد اسراییل روز سه شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که اسراییل پس از اینکه مذاکرات با گروه حماس به بن بست رسید، مذاکره کنندگان خود را از قطر فراخواند. هم اکنون ۱۲۹ گروگان در اسارت حماس به سر می‌برند و بر اساس گزارش‌ها، ۳۳ گروگان در جریان جنگ غزه کشته شده اند.

نتنیاهو روز سه‌شنبه همچنین گفت که موقفگیری نشان می دهد که رهبران این گروه علاقه‌ای به ادامه مذاکرات ندارند و اثرات مخرب تصمیم شورای امنیت را برجسته می کند.

قطعنامۀ جدید که از سوی اعضای غیردایمی شورای امنیت و در هماهنگی با ایالات متحده تهیه شده، خواستار "رهایی فوری و بدون قید و شرط تمام گروگان‌ها" از قید حماس شده و نیز گفته است که "تمام موانع بر سر راه انتقال کمک‌های بشری" به غزه برداشته شود.

ایالات متحده امریکا که پیش از این سه قطعنامۀ دیگر شورای امنیت را در این مورد ویتو کرده بود، در رای‌گیری روز دوشنبه از دادن رای در مورد قطعنامۀ جدید خود داری کرد.

چهار عضو دیگر دایمی شورای امنیت ملل متحد و ۱۰ عضو غیردایمی و دوره‌ای این شورا به قطعنامۀ جدید رای مثبت دادند.

پیش از این،‌ قطعنامۀ پیشنهادی ایالات متحده در مورد آتش‌بس در غزه در شورای امنیت سازمان ملل متحد که روز جمعه ۲۲ مارچ به رای دهی گذاشته شده بود، تصویب نشد، زیرا روسیه و چین آنرا ویتو کردند. این دو عضو دایمی شورای امنیت و شماری از کشورهای عربی استدلال کردند که قطعنامۀ پیشنهادی ایالات متحده به گونۀ صریح از اسراییل نخواسته است که عملیات نظامی را درغزه متوقف کند.

مرگبارترین جنگ در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که گروه حماس بر اسراییل حمله کرد و به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز غزه را آماج حملات قرار داده که در نتیجهٔ‌ این حملات، بخش اعظم نوار غزه به مخروبه مبدل شده است. به گفتهٔ وزارت صحت غزه، در اثر حملات اسراییل بیش از ۳۲۳۰۰ نفر کشته شده اند که بیشتر شان زنان و کودکان می‌باشند.

بخشی از این گزارش از خبرگزاری‌های فرانس پرس و رویترز گرفته شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG