وزارت صحت عامه حکومت طالبان از برنامهای تازۀ ترکیبی برای تحت پوشش قراردادن کودکان بازمانده از واکسین خبر داده است.
قلندر عباد، سرپرست این وزارت در مراسم گرامیداشت از هفته جهانی واکسین در کابل گفت که برنامه موسوم به (Big Catch-up) روی دست است تا طی چهار سال آینده برای ۱.۴ ملیون کودکی که به دلیل همهگیری کووید۱۹ از واکسین بازمانده اند، برنامههای معمول واکسین پولیو را با واکسین کووید۱۹ مدغم کرده و تسریع بخشد.
به گفتۀ عباد در حال حاضر ۱۳ نوع واکسین برای وقایه ده بیماری کشنده در افغانستان وجود دارد که از طریق ۳۰۴۹ مرکز صحی بر کودکان کمتر از یک سال و زنان باردار تطبیق میشود.
او افزود که هر کودک با قبل از یکسالگی مطابق جدول معیاری پنج دوره واکسین را دریافت کنند تا در برابر بیماریهای توبرکلوز، پولیو، دیفتری، سیاه سرفه، زردی سیاه، تیتانوس، انفلونزا، سینه بغل، سرخکان، اسهال ویروسی و کووید۱۹ مصوون بمانند.
عباد تاکید کرد: "با تطبیق واکسین علاوه بر اینکه شخص واکسینشده معافیت مییابد، محیط نیز معافیت حاصل میکند. به هر میزانی که تعداد افراد واکسینشده بیشتر باشد، به همان اندازی ابتلا به بیماریهای ساری کاهش مییابد و محیط سالم ایجاد میشود".
سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان از تمام شهروندان خواست که واکسینها را تطبیق کنند تا کودکان، خانواده و جامعۀ شان از تاثیرات ناگوار بیماریهای خطرناک در امان بمانند.
پیش از این وزارت صحت عامه گفته بود که با روی کار آمدن حاکمیت دوبارۀ طالبان، چهار میلیون کودک محروم مانده از کمپاین واکسین پولیو تحت پوشش قرار گرفتند.
آمار این وزارت نشان میدهد که در سال ۲۰۲۳ شش واقعه مثبت پولیو در شرق افغانستان ثبت شد که دلیل آن به گفتۀ مقامات برگشت مهاجران افغان از پاکستان بود.
مقامات صحی حکومت طالبان، بیماری پولیو را در سکتور صحت افغانستان یک چالش میدانند، اما میگویند برای محو آن تلاشها با شرکای بینالمللی جریان دارد.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو از کودکان در این کشورها قربانی میگیرد.
گروه