نتایج یک تحقیق تازه نشان میدهد که تنها در شش ماه نخست پس از به قدرت رسیدن طالبان به افغانستان، ۴۹۰ نظامی و کارمند حکومت پیشین به دست این گروه کشته و یا ناپدید شده اند.
بر اساس این گزارش تحقیقی که روز سه شنبه ۱۲ اپریل (۲۳ حمل) در روزنامه نیویارکتایمز نشر شد، در میان افرادی که کشته یا ناپدید شدند، بستگان نظامیان و کارمندان حکومت پیشین افغانستان نیز شامل اند.
نیویارکتایمز گفته است که این گزارش در طول هفت ماه و با همکاری نه خبرنگار در نقاط مختلف افغانستان تهیه شده و تا اکنون "جامعترین تحقیق در مورد حملات انتقامجویانه طالبان علیه نظامیان و کارمندان حکومت پیشین" میباشد.
تهیهکنندگان این گزارش تحقیقی گفته اند که تمام ۴۹۰ مورد کشته شدن و ناپدید شدن افغانها توسط طالبان را جداگانه بررسی کرده و گزارش بر بنیاد معلومات نهادهای حامی حقوق بشر، صحبت با شاهدان و اعضای خانوادههای قربانیان تهیه شده است.
در این گزارش آمده است که طالبان پس از به قدرت رسیدن، نظامیان پیشین را پس از بازداشت، "شکنجه میکردند و سپس آنان را با 'ضرب گلوله یا سربریدن" میکشتند.
گزارش میافزاید که طالبان در ۳۲ ولایتی که این گزارش از آن معلومات جمع آوری کرده است، دست به کشتار و ناپدید کردن نظامیان و کارمندان حکومت پیشین زده اند. بر اساس این گزارش، تنها در ولایت بغلان ۸۶ نظامی پیشین در شش ماه نخست ادارهٔ طالبان، توسط جنگجویان این گروه کشته شدند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در صحبت با صدای امریکا گزارش نیویارک تایمز را رد کرد و گفت که این گزارش "عقدهای" و مبتنی بر معلومات "نادرست" است.
آقای مجاهد گفت که پس از صدور فرمان عفو رهبر طالبان هیچ کسی از سوی حکومت این گروه کشته نشده است. اما به گفتۀ سخنگوی طالبان "ده، دوازده یا ۲۰ مورد" کشتار نظامیان پیشین افغان که به گفتۀ وی بر اساس انگیزههای "شخصی" صورت گرفته است، از سوی حکومت طالبان پیگرد و رسیدگی شده و عاملان آن بازداشت شده اند.
با اینحال، گزارش نیویارک تایمز اعلام ادارهٔ طالبان مبنی بر عفو عمومی را یک ''ادعای دروغ'' خوانده و گفته است که طالبان از اعلام عفو عمومی به حیث بهانه و برای به دام انداختن نظامیان پیشین استفاده میکنند.
در گزارش نیویارک تایمز آمده که حملات انتقام جویانه طالبان بر نظامیان و کارمندان حکومت پیشین "هدفمندانه و عمدی" بوده است. در این گزارش همچنین آمده است که طالبان به خاطر کسب کمکهای مالی و حمایت کشورهای غربی در مورد عفو عمومی نظامیان و کارمندان حکومت پیشین "دروغ گفتند و تظاهر کردند که گویا این گروه تغییر'' کرده است.
پیش از این نیز نهادهای مدافع حقوق بشر از کشته شدن نظامیان و کارمندان حکومت پیشین افغانستان توسط طالبان گزارش داده و ابراز نگرانی کرده بودند، اما طالبان در گذشته نیز حملات انتقامجویانه علیه نظامیان پیشین را رد کرده بودند و کشته شدن برخی از این نظامیان را به دشمنیهای شخصی نسبت داده بودند.