لینک های دسترسی

 
مالداران در نیوزیلند به خاطر 'گوز و آروغ' مواشی شان باید مالیه بپردازند
Breaking News

مالداران در نیوزیلند به خاطر 'گوز و آروغ' مواشی شان باید مالیه بپردازند


طرح جسیندرا اردرن، صدر اعظم نیوزیلند برای کاهش گاز میتان و وضع مالیه بر گازهای تولید شده توسط مواشی مالداران آن کشور، سبب واکنش مالکان فارم‌ها در آن کشور شده است.

نیوزیلند یکی از بزرگترین صادرکنندگان گوشت در جهان بوده و ده میلیون گاو و ۲۶ میلیون گوسفند در فارم‌های مالداری آن کشور پرورش می‌یابد. با این حساب، شمار گاوها دو برابر و شمار گوسفندان پنج برابر جمعیت انسان‌ها در نیوزیلند است.

مالداری یکی از پایه‌های اساسی اقتصاد نیوزیلند است و آن کشور را به یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشت و محصولات لبنی در جهان مبدل کرده است. به همین ترتیب، گازهای ناشی از فعالیت‌های زراعتی و مالداری نصف گازهای تولید شده در آن کشور را تشکیل می‌دهد.

بر اساس طرح جدید، مقدار مالیه‌ای که باید پرداخته شود به شمار مواشی موجود در فارم، بزرگی فارم، نوعی کود کیمیایی که در فارم استفاده می‌شود و روش‌هایی که برای کاهش تولید گاز میتان در فارم به کار گرفته می‌شود، بستگی دارد.

پیش از این مالداران در نیوزیلند از پرداخت مالیه به خاطر گازهای تولید شده توسط مواشی شان معاف بودند و نیوزیلند نخستین کشور در جهان است که چنین طرح مالیاتی را پیشکش می‌کند.

خانم اردرن گفت: "هیچ کشوری در جهان تا کنون سیستمی را برای چنین طرح مالیاتی و کاهش گازهای زراعتی انکشاف نداده است، قرار است دهقانان ما به صفت نخستین پیشگامان در این راستا، سود ببرند."

اما دهقانان نیوزیلندی از بابت هزینه‌ای که این طرح مالیاتی بر آنان اعمال می‌کند، نگرانی دارند.
اندرو موریسن، رییس گروه مالداری مسما به "گاو+گوسفند نیوزیلند" به شبکۀ خبری سی‌ان‌ان گفته است: "ما سیستمی را نخواهیم پذیرفت که به گونۀ نامتناسب فارم داران و اجتماعات ما را با خطر مواجه می‌کند."

طرح مشابهی حدود ۲۰ سال پیش نیز از سوی حکومت نیوزیلند در نظر گرفته شده بود اما پس از آنکه مالداران که این طرح را "مالیۀ گوز" نام نهاده بودند، با تراکتورهای شان در برابر پارلمان نیوزیلند تظاهرات کردند، دولت از آن انصراف کرد.

در تهیۀ این مطلب از گزارش شبکۀ خبری سی‌ان‌ان استفاده شده است.

XS
SM
MD
LG