اردوی نایجر روز چهارشنبه ۲۶ جولای (چهارم اسد) یک روز پس از محاصرهٔ محمد بازوم، رییس جمهور این کشور در اقامتگاه رسمیاش، قدرت را در دست گرفت.
امادو عبدالرحمن، یکی از افسران ارشد اردوی نایجر در تلویزیون ملی آن کشور گفت: "ما، نیروهای دفاعی و امنیتی... تصمیم گرفته ایم به رژیم رییس جمهور بازوم پایان دهیم."
عبدالرحمن گفت که "همه موسسات" در کشور به حالت تعلیق در خواهند آمد، مرزها بسته شده و قیود بر رفت و آمد از ساعت ۱۰ شب تا پنج صبح "تا اطلاع ثانی" اعمال شده است.
در واکنش به این کودتا رهبران منطقه و جهان خواستار آزادی بازوم شده اند. او دو سال پیش در نخستین انتقال مسالمت آمیز قدرت در این کشور زمام امور را به دست گرفت.
رییس جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (ECOWAS) گفت که پتریس تلون، رییسجمهور بنین، برای تلاشهای میانجیگری به نیامی، پایتخت نایجر خواهد رفت.
پیش از این، دفتر رییس جمهور نایجر در پیامی در تویتر گفته بود: "عناصری از گارد ریاست جمهوری دچار تنش شدند... (و) برای جلب حمایت قوای مسلح و گارد ملی تلاش ناموفق داشتند...رییسجمهور و خانوادهاش خوب هستند."
ساعاتی پس از بازداشت بازوم، هواداران او سعی کردند به اقامتگاه وی نزدیک شوند، اما توسط اعضای گارد ریاست جمهوری با شلیکهای هوایی متفرق شدند.
احزاب ایتلاف حاکم نایجر در نیامی در بیانیهای "جنون خودکشی و ضد جمهوری" را محکوم کردند و گفتند که "عناصر خاصی از گارد ریاست جمهوری، رییس جمهور و خانوادهٔ وی و نیز وزیر داخله را توقیف کردند."
جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا و اتحادیه افریقا آنچه را که "تلاش برای کودتا" خوانده اند، محکوم کردند و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط بازوم شدند.
اتحادیه اروپا نیز در اعلامیه از بیانیه جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا و اتحادیه افریقا اعلام حمایت کرده و "هر تلاشی برای بیثبات کردن دموکراسی و تهدید ثبات" در ناییر را محکوم کرده است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد و انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده گفتند که با بازوم صحبت کرده و حمایت خود را از وی اعلام کردند.