اردوی کوریای جنوبی میگوید که کوریای شمالی روز یکشنبه ۱۸ دسمبر (۲۷ قوس) دو میزایل بالستیک را آزمایش کرد.
لوی درستیز قوای مسلح کوریای جنوبی در بیانیهای گفت که پیونگیانگ این دو میزایل بالستیک را از منطقهٔ تانگچانگ-ری ولایت پیونگان شمالی به سمت آبهای شرق (آبهای جاپان) شلیک کرده است.
آزمایشات تسلیحاتی بیپیشینهٔ کوریای شمالی از جمله پرتاب پیشرفتهترین میزایلهای بالستیکی قاره پیما در ماه گذشته، تنشهای نظامی در شبه جزیرهٔ کوریا را به شدت افزایش داده است.
در بیانیهٔ اردوی کوریای جنوبی آمده است که اردوی این کشور نظارت بر اوضاع و همکاری با ایالات متحده را تقویت کرده و در حالت آمادهباش کامل قرار دارد.
آزمایشات روز یکشنبه در حالی انجام میشود که کوریای شمالی چند روز پیش موتور سوخت جامد را آزمایش کرد و رسانههای دولتی آن را آزمایشی مهم "برای توسعه یک سیستم تسلیحات ستراتیژیک نوع جدید" توصیف کردند.
باوجود تحریمهای روز افزون بینالمللی بر برنامههای تسلیحاتی کوریای شمالی، پیونگیانگ زرادخانه میزایلهای بالستیک قارهپیما (ICBM) را ایجاد کرده است.
با این حال، همه میزایلهای ICBM شناخته شده این کشور دارای سوخت مایع هستند و کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی ساخت موتورهای سوخت جامد را برای میزایلهای پیشرفته از اولویتهای خود خوانده است.
کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی ماه گذشته اعلام کرد که کشورش قصد دارد قدرتمندترین نیروی هستهای جهان را داشته باشد و کوریای شمالی را یک کشور هستهای "بازگشت ناپذیر" خواند.
کیم گفت: "هدف نهایی کوریای شمالی داشتن قدرتمندترین نیروی استراتیژیک جهان است؛ نیروی مطلق بیسابقه در قرن...ارتقای ظرفیت هستهای کشور به طور قابل ملاحظهٔ حیثیت و حاکمیت دولت و مردم را محافظت میکند".
رهبر کوریای شمالی سال گذشته گفته بود که ساخت میزایلهای بالستیک قارهپیمای ICBM با سوخت جامد که میتواند از خشکه و زیردریایی پرتاب شوند، در اولویت کاریاش قرار دارد.
تحلیلگران میگویند که آزمایش موتور با سوخت جامد گامی به سوی این هدف بوده اما مشخص نیست که کوریای شمالی تا چه حدی در انکشاف چنین میزایلها پیشرفت کرده است.
کوریای شمالی در سال روان میلادی تقریباً ۵۰ میزایل بالستیک، به شمول میزایلهای قاره پیما، را آزمایش کرده است.
تنش در شبه جزیرهٔ کوریای شمالی پس از آن افزایش یافت که واشنگتن و سیول از ماهها به این سو هشدار داده اند که کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، احتمالاً به زودی دستور آزمایش سلاح هستهای را بدهد.
ایالات متحده و کوریای جنوبی معتقد اند که پس از سال ۲۰۱۷، پیونگ یانگ احتمالاً برای نخستین بار آزمایش سلاح هستهای خود را از سر بگیرد.