شورای پناهندگان ناروی روز دوشنبه دهم اعلام کرد که پس از تعلیق کمکهای خارجی ایالات متحده، این نهاد بشری مجبور است فعالیت بشردوستانۀ خود را در نزدیک به ۲۰ کشور جهان به شمول افغانستان، تعلیق کند.
این سازمان بشری که در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰ درصد (۱۵۰ میلیون دالر) بودجۀ خود را از ایالات متحده دریافت کرده بود، گفته است که مجبور به بیرون کردن کارمندانش از افغانستان و سایر کشورها شده است.
شورای پناهندگان ناروی در بیانیهای گفته است: "در تاریخ ۷۹ سالۀ مان، هرگز چنین قطع آنی تمویل کمکها را از هیچ یک از کشورهای تمویل کننده، سازمانهای بینالحکومتی یا نهادهای کمک کنندۀ خصوصی تجربه نکرده بودیم."
این نهاد مددرسان هشدار داده است که پیامدهای تعلیق کمکها برای مردمان درگیر بحران در سرتاسر جهان، به گونۀ فزاینده جدی خواهد بود.
دونالد ترمپ در نخستین روزهای کاری خود به عنوان رییسجمهور ایالات متحده، دستور توقف موقت ۹۰ روزه کمکهای توسعهای خارجی را صادر کرد. این تصمیم به منظور بازنگری در کارایی این کمکها و هماهنگی آنها با سیاستهای خارجی حکومت او اتخاذ شده است.
هرچند مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، گفته است که برخی پروژههای مهم و حیاتی از این محدودیت استثنا قرار خواهد گرفت، شورای پناهندگان ناروی گفته است که تا کنون از چنین استثنا بهره مند نشده است.
در بیانیۀ شورای پناهندگان ناروی آمده است: "در حال حاضر میلیونها دالر درخواست به تاخیر افتاده در حکومت امریکا داریم. بدون راه حل فوری، در پایان ماه فبروری، مجبور خواهیم شد که تمام برنامههای نجاتبخش بشری مان را که از سوی ایالات متحده تمویل میشد، متوقف کنیم."
شورای پناهندگان ناروی، اواخر ماه گذشته، پس از سفر رییس این نهاد به افغانستان، با اشاره به کاهش کمک جامعۀ جهانی به هدف رسیدگی به بحران بشری در افغانستان گفت که افغانها در بیش از سه سال تحت حاکمیت طالبان، بدترین بحران انسانی را تجربه میکنند.
گروه