رئیس جمهور ایالات متحده امریکا می گوید حملات هوایی و کمک های بشردوستانه ای را که امریکا در عراق آغاز کرده است، اقدام دراز مدت خواهد بود.
باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا به خبرنگاران گفت که مبارزه ای را که برای از بین بردن نیروهای مسلح تندرو درعراق و نجات هزاران پناهجو عراقی که با تهدید اسلامگرایان رو به رو اند، آغاز کرده اند، زمان گیر می باشد.
رئیس جمهور ایالات متحده امریکا می گوید طیاره های جنگی این کشور، جنگجویان افراطی دولت اسلامی عراق را که به سوی شهر اربیل پیشروی داشتند، مورد بمباردمان قرار داده و تجهیزات نظامی آنان را از بین برده است.
در همین حال، در یک عملیات بشر دوستانه، طیاره های باربری نظامی امریکا برای هزاران اقلیت ایزیدی که درغرب اربیل درکوه سنجار پناه برده اند، آب و غذا از هوا پرتاب کردند. مردم در این کوه توسط تندروان مسلح گروه دولت اسلامی در محاصره استند و نیز تهدید شده اند که آنان را از بین می برند.
رئیس جمهور ایالات متحده امریکا همچنان می گوید ایجاد راه های مصون و اسکان مجدد برای مردمی که در کوه گیر مانده اند، وقت را در بر می گیرد اما او پیشروی های گروه اسلامی عراق را متعجب کننده بیان کرد.
آقای اوباما گفت:" شکی نیست که پیش روی ها و تحرکات آنان در طول چند ماه گذشته ازآنچه که از سوی استخبارات پیشگویی شده بود و چنانیکه قانونگذاران در داخل و خارج از عراق توقع می بردند، سریع تر بوده است."
در همین حال، رئیس جمهور اوباما با نگرانی های مواجه شده است که مبادا حملات هوایی این کشور نشانه از درگیری باشد که امریکایی ها با آن مخالف اند، از این رو آقای اوباما به کرات تصریح می کند که هیچ نیروی امریکایی را دوباره به میدان جنگ پیاده نمی کند.
آقای اوباما می گوید:" فکر می کنم اشتباه بزرگی برای ما خواهد بود که فکر کنیم ما می توانم آنجا برویم، بدون مصرف هزینه، به طور ساده همه چیز را منظم کنیم . بدون اینکه جناح های مختلف عراقی با هم توافق کنند، آغاز دوباره همه چیز مشکل می باشد. بناَ مهم است تا یک حکومت عراقی مسئولیت پذیرحضور داشته باشد تا ما بتوانم کمک و مشراکت خود را با آنان برقرار کنیم و عراق بتواند متحدین خود را در منطقه داشته باشد وهنگامی که یک حکومت فراگیر برقرار شود، مبارزه با تندروان درآن کشور آسانترمی شود. اما باید گفت درنهایت عراقی های مسئول استند تا بحران خود را حل کنند نه نیروهای امریکایی ."
سرنوشت بیجاشده گان
در همین حال، هزاران بیجا شده عراقی بعد از آنکه تندروان دولت اسلامی عراق مناطق آنان را تسخیر کرده، خانه های شان را ترک کرده و به مناطق کُرد نشین پناه برده اند. شاهدان گزارش می دهند که نیروهای پیشمرگه کُردی تواسته اند که صدها مهاجر یزیدی را که در کوه سنجار در حالت وخیمی گیر مانده بودند، نجات دهند.
فواد معصوم، رئیس جمهور عراق وهوشیار زیباری، وزیرخارجه عراق از ایالات متحده برای ارائه پشتیبانی هوایی در جنگ علیه تندروان ابراز امتنان کردند. زیباری تاکید کرد که عملیات علیه تندوران اقدامی بسیار ضروری بود.
زیباری گفت: " ما از رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، دولت امریکا و نیروهای شجاع و تمام افسران هوایی امریکا سپاسگزاری و قدردانی می کنیم و از آنانی که در حال حاضر در فضای عراق و کُردستان عراق درگزمه اند. ما هیچگاهی امید خود را از دوستان مان قطع نکرده بودیم و امید داشتیم که آنان در وقت درست به کمک می آیند."
در عین حال، در میان سایر بحران بشری در عراق، بحران مهاجرین مسیحی نیز نگران کننده می باشد. چالدین ارچبایشیپ، یک رهبر مسیحی با آیت الله علی سیستانی رهبر مقتدر شیعه در عراق در شهر نجف ملاقات کرد و از جهان خواهان کمک در بحران عراق شد.
گزارش: صدای امریکا
برگردان: رویا زمانی