مشاور امنیت ملی قصر سفید تایید کرد که تعداد نیروهای امریکایی در افغانستان تا اوایل سال ۲۰۲۱ به حدود ۲۵۰۰ نفر کاهش خواهد یافت.
رابرت اوبراین ، مشاور امنیت قصر سفید روز جمعه ۱۶ اکتوبر (۲۵ میزان) در مورد تویت هفتهٔ گذشته رییس جمهور ترمپ مبنی بر اینکه تمام نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان باید اخیر سال جاری به امریکا برگردند، گفت که آن یک "آرزو" بوده نه یک دستور نظامی.
آقای ترمپ هفتهٔ گذشته درتویتی نوشته بود: "باید شمار اندک باقیماندۀ مردان و زنان شجاع ما که در افغانستان سرگرم خدمت اند، تا کرسمس [عید میلاد مسیح] به خانه برگردند."
این تویت رییس جمهور واکنش های متفاوتی را بین کارشناسان دفاعی به همراه داشت. مقامات ارشد وزارت دفاع امریکا در این مورد سکوت کرده اند.
آقای اوبراین گفت: "هیچ چیز بزرگتر از بازگشت سربازان مان تا کرسمس به خانه نیست، اما در حال حاضر ما با متحدان اروپایی خود تعهدات داریم. ما با هم به افغانستان رفتیم وباهم خارج خواهیم شد." او افزود که بر اساس این طرح، شمار نیروهای امریکایی تا فصل خزان به ۴۵۰۰ و تا آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی به مرز ۲۵۰۰ نفر کاهش داده خواهد شد.
وزارت دفاع امریکا تا کنون در مورد اظهارات تازهٔ آقای اوبراین واکنش نشان نداده است.
پیش از این راب لودیویک، سخنگوی وزارت دفاع روز پنجشنبه گفته بود: " سطح نیروهای ایالات متحده در افغانستان تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ به ۴۵۰۰ خواهد رسید. فراتر از این، وزارت دفاع در مورد شمار نیروهای آینده یا جدول زمانی آنها حدس نمی زند زیرا ادامه کاهش نیروها مشروط به وضعیت میباشد."
در همین حال چند روز قبل جنرال مارک میلی، لوی درستیز عمومی قوای مسلح ایالات متحدۀ امریکا در مصاحبه با رادیوی ملی عامۀ امریکا (ان پی آر) گفته بود که تلاش میشود تا جنگ در افغانستان "مسوولانه و با سنجش" پایان داده شود.
این مقام ارشد نظامی امریکا گفت که شمار نیروهای امریکایی مستقر در افغانستان تا ماه آیندۀ میلادی به ۴۵۰۰ نفر کاهش خواهد یافت، اما افزود که رییس جمهور ترمپ در مورد کاهش بیشتر نظامیان امریکا در افغانستان تا هنوز هیچ تصمیم نهایی نگرفته است.
بر اساس توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان که در اواخر فبروری سال روان در شهر دوحه پایتخت قطر امضا شد، باید تمام نظامیان خارجی تا ماه می سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کنند، اما مقامهای نظامی امریکا همواره تاکید کرده اند که خروج کامل نظامیان وابسته به شرایط و منوط به پابندی طالبان به تعهدات شان است.
یکی از تعهدات اساسی طالبان در توافقنامۀ دوحه، قطع کامل رابطۀ آن گروه با شبکۀ القاعده است، اما شماری از مقامهای نظامی امریکایی گفته اند که طالبان هنوز هم روابط شان را با شبکهٔ القاعده قطع نکرده اند.