لینک های دسترسی

 
اوچا: مداخلات طالبان سبب تعلیق ده‌ها پروژۀ بشردوستانه در افغانستان شد
Breaking News

اوچا: مداخلات طالبان سبب تعلیق ده‌ها پروژۀ بشردوستانه در افغانستان شد


به گفتۀ اوچا، طالبان در جریان ماه گذشته میلادی، کم از کم ۳۴ کارمند نهادهای بشردوستانه را به شمول ۲۵ مرد و نه زن بازداشت و زندانی کرده‌اند.(عکس ارشیف).
به گفتۀ اوچا، طالبان در جریان ماه گذشته میلادی، کم از کم ۳۴ کارمند نهادهای بشردوستانه را به شمول ۲۵ مرد و نه زن بازداشت و زندانی کرده‌اند.(عکس ارشیف).

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد ضمن اظهار نگرانی از ادامۀ مداخلات طالبان در روند کمک‌رسانی در افغانستان، گفته است که به همین دلیل تنها در ماه جنوری امسال، ۵۶ پروژۀ بشردوستانه تعلیق شده است.

این ادارۀ ملل متحد با نشر گزارشی گفته است که از میان این ده‌ها پروژۀ تعلیق شده، در حال حاضر ۴۸ درصد آن همچنان به حالت خود باقی مانده است.

به گفتۀ اوچا، طالبان در جریان ماه گذشته میلادی، همچنان کم از کم ۳۴ کارمند نهادهای بشردوستانه، به شمول ۲۵ مرد و نه زن، را بازداشت و زندانی کرده‌اند. بر اساس گزارش اوچا، آمار بازداشت کارمندان خدمات بشری توسط طالبان نسبت به ماه گذشتۀ آن، ۱۶۱ درصد افزایش یافته است.

ملل متحد اضافه کرده است: "از میان ۳۴ کارمند بشردوستانۀ بازداشت شده، ۱۵ نفر آن تا کنون در توقیف طالبان باقی مانده است. این حوادث همچنان بر محیط عملیاتی تاثیر گذاشته، مصوونیت و امنیت کارمندان بشردوستانه را در معرض خطر قرار داده است."

بر بنیاد این گزارش،این کارمندان نهادهای بشری در افغانستان، توسط محتسبین وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، کارمندان ریاست استخبارات و وزارت داخلۀ این گروه بازداشت و زندانی شده‌اند.

درگزارش اوچا آمده است که تنها در ماه جنوری، ۱۲۷ مورد مداخله به ویژه محدودیت در دسترسی به کمک‌های بشری در سراسر افغانستان مستندسازی شده که کم از کم ۸۳ درصد آن توسط طالبان انجام شده است.

این ادارۀ ملل متحد علاوه کرده است که ده‌ها مورد مداخله به گونۀ مستقیم بر تطبیق برنامه‌های کمک‌رسانی تاثیر منفی گذاشته و از این میان، ۱۳ واقعه در استخدام کارمندان، ۴۰ مورد در درخواست اطلاعات حساس کارکنان، یک مورد بر روند تدارکات و ۲۵ مورد دیگر بر محدودیت در مشارکت زنان در امور کمک‌های بشری توسط طالبان انجام شده است.

این درحالی است که پیش از این، ملل متحد گفته بود که رهبری گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تا اکنون کم از کم، ۳۹۲ دستورالعمل صادر کرده‌ است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیت‌های بشردوستانه تاثیر می‌گذارد.

به گفتۀ این سازمان، ۷۱ مورد این دستورالعمل‌ها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند کمک‌های بشردوستانه هدف قرار داده است.

ملل متحد گفته است که تنها، ۹۷ مورد این دستورالعمل‌ها توسط نهادها و رهبری وزارت‌های حکومت طالبان در جریان سال گذشته میلادی صادر شده که شش مورد آن مربوط به منع کار زنان بوده است.

همچنان پیش از این، برنامۀ جهانی غذا با ابراز نگرانی گفته بود که پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، نظارت و ارزیابی سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان شدیدتر شده است.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، هرچند فعالیت‌های این سازمان، تحت تاثیر این روند قرار نگرفته است، اما ملل متحد به هدف مصوونیت کارمندانش به تعامل با طالبان ادامه خواهد داد.

گروه

XS
SM
MD
LG