لینک های دسترسی

Breaking News

افغان‌ها به شدت به کمک‌های بشردوستانۀ بین‌المللی نیاز دارند - اوچا


دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که با آنکه تلاش‌های زیادی برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان صورت گرفته، این اقدامات کافی نیست و در حال حاضر شهروندان این کشور به شدت به کمک‌های بین‌المللی نیاز دارند.

اوچا ناوقت روز پنجشنبه ۱۱ اگست (۲۱ اسد) با نشر گزارشی گفت که سازمان‌های بین‌المللی و شرکای غیرحکومتی، در جریان امسال تلاش‌های زیادی را برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان انجام داده و تا پایان ماه جون، ۲۳ میلیون نفر از کمک‌های بشردوستانه مستفید شده اند.

رامز الاکبروف، هماهنگ‌کننده امور کمک‌های بشری ملل متحد در افغانستان، گفته است که در حال حاضر، سطح نیازها در افغانستان بسیار فراتر از ظرفیت پاسخ‌گویی فعالان بشردوستانه در این کشور است.

آقای الاکبروف افزوده است: "بدون احیای یک اقتصاد و سیستم بانکی کار آمد، یک تعامل طولانی مدت و با ثبات‌تر که از نو شروع شود، این امر محقق نخواهد به شد."

الاکبروف اضافه کرده که با حمایت سخاوتمندانۀ اهداکنندگان و همکاران بشردوستانه، جان‌های بی‌شماری را نجات داده و زندگی میلیون‌ها نفر دیگر را بهبود بخشیده‌اند.

اوچا گفته است که در حال حاضر، حدود ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در فقر زندگی می‌کنند و ممکن است امسال ۹۰۰هزار شغل در بازار کار از بین برود. به باور ملل متحد، هم اکنون کسب و کار و تجارت برای ادامه حیات خود تقلا می‌کنند و زنان و دختران از تحصیلات و اقتصاد محروم مانده اند.

هماهنگ‌کننده امور کمک‌های بشری ملل متحد در افغانستان همچنان گفته است: "افغانستان مدت‌ها است که فقر مالی را تجربه کرده است، اما اکنون به طور فزاینده‌ای محکوم به زندگی مملو از فقر استند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بی‌افتد."

در این حال، برنامۀ جهانی غذا (WFP) تخمین زده است که ممکن ۱۸.۹ میلیون نفر در افغانستان تا ماه نومبر امسال با ناامنی شدید غذایی مواجه شوند.

این ادارۀ ملل متحد همچنان از احتمال مصاب شدن هزاران کودک و مادران شیرده به بیماری سوتغذیه در این کشور ابراز نگرانی کرده است. به گفتۀ برنامه جهانی غذا، در حال حاضر، ۳.۹ میلیون کودک در افغانستان از بیماری سوتغذیه شدید رنج می‌برند.

پس از مسلط شدن دوبارۀ طالبان بر افغانستان، این کشور با بحران شدید بشری و اقتصادی مواجه شده و پیش از این برخی از سازمان‌های بین‌المللی هشدار داده بودند که اگر به نیازمندان در این کشور توجه نشود، وضعیت اقتصادی افغان‌ها در ماه‌های آینده بدتر خواهد شد.

این در حالی است که اخیراً کشورهای کمک‌کننده در نشست مجازی جذب کمک‌های بشری به افغانستان، کمک ۲.۴ میلیارد دالری را برای سال ۲۰۲۲ تعهد کردند، در حالی که ملل متحد برای رسیدگی به بحران انسانی در افغانستان، خواستار کمک ۴.۴ میلیارد دالر شده بود.

در این نشست ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا متعهد به کمک مالی شدند. وزارت خارجۀ امریکا پس از این نشست اعلام کرد که ۲۰۴ میلیون دالر دیگر به مردم افغانستان کمک خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG