معاون فنی و مسلکی ریاست تربیت بدنی و ورزش افغانستان می گوید ریاست المپیک افغانستان همانند یک "جنین نابالغ" از پیکر تربیت بدنی جدا شده است.
عبدالناصرهوتکی، در صحبتی با "لیگ رادیویی" رادیوآشنا در مورد ساختار و جزییات مسودۀ قانون تربیت بدنی و ورزش افغانستان داشت گفت که کمیتۀ ملی المپیک افغانستان باید منشور سازمان بین المللی المپیک را بپذیرد و به همین دلیل "در آن قانون به نحوۀ ساختار و انتخاب رئیس آن پرداخته نشده است."
ریاست المپیک افغانستان از چند سالی به اینسو یک نهاد بحث برانگیزی بوده که دارای دو رئیس و دو تشکیلات می باشد.
آقای هوتکی می گوید "کمیتۀ المپیک از لحاظ بودجه یک ساختار مستقل است اما متاسفانه قبل از وقت به شکل یک جنین نابابالغ از پیکر تربیت بدنی جدا شد و به همین دلیل اکنون دچار اینگونه مشکلات است."
ریاست تربیت بدنی، کمیتۀ ملی المپیک به ریاست فهیم هاشمی را به رسمیت می شناسد حالانکه همین اکنون کاروان المپیکی افغانستان به رهبری ظاهر اغبر که رئیس دیگر آن نهاد می باشد، به برازیل رفته است.
ورزشکاران، ملی پوشان و مربیان تیم های ملی همواره شکایت کرده اند که کشیدگی میان ریاست تربیت بدنی و کمیتۀ ملی المپیک بیشتر به ضرر ورزشکاران تمام شده است. یکی از دلایل که در رقابت های ۲۰۱۶ المپیک ریو دیجنیروی برازیل، ورزشکاران افغان نتوانستند سهمیه خود را به دست آورند، همین اختلافات میان دو نهاد ورزشی بود که مانع حضور تیم های المپیکی در برازیل گردید.
کاروان ورزشی افغانستان، در دو رشته دوش و جودو برای شرکت در رقابت های المپیک ۲۰۱۶ به برازیل رسیده است.
این کاروان شامل کیمیا یوسفی، دختر افغان و وهاب ظاهر در بخش دوش و توفیق بخشی در بخش جودو به میدان خواهند رفت.
کمیتۀ بین المللی المپیک به این ورزشکاران، به صورت افتخاری سهمیه داده تا در بازیهای المپیک شرکت کنند.
روحالله نیکپا، تکواندو کار افغانستان و برندۀ دو مرتبه یی مدال برونز در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ نیز به عنوان مهمان در این بازیها دعوت شده است.
مسودۀ قانون تربیت بدنی و ورزش افغانستان در هژده فصل و ۶۵ ماده، در بر گیرندۀ موضوعات مختلف ورزشی افغانستان از جمله ورزش زنان، ورزش معلولین، ناشنوایان و معلولین ذهنی، ورزش مهاجران، معارف، ولایات، و نحوۀ تعامل با نهاد های ورزشی، مصئونیت ورزشکاران، نحوۀ فراهم آوری جواز، امتیازات مدال آوران و پیشکسوتان و شیوۀ انتخابات روسای فدراسیون می باشد.
آقای هوتک به رادیوآشنا گفت که یکی از مشکلات عمدۀ نهاد های ورزشی در سالیان متمادی، "میراثی شدن ریاست فدراسیون ها" می باشد که در این مسوده واضح شده تا یک شخص اضافه تر از دو دورۀ چهارساله نمی تواند برای بار سوم خود را به حیث رئیس یک فدراسیون ورزشی کاندید کند.
اما تاکید ورزید که آن شخص پس از گذشته چهارسال می تواند یکبار دیگر خود را به حیث رئیس کاندید نماید.
این مسوده که هفتۀ گذشته به نظرخواهی گذاشته شد، به گفتۀ آقای هوتکی با نظریات متفاوت مواجه گردید.
گروهی که نظریات سازندۀ را ارایه کردند و به گفتۀ معاون فنی و مسکلی تربیت بدنی، از نظریات آنان در ساختار قانون استفاده خواهد شد. دوم گروهی بودند که انتقادات شان ناشی از عدم مطالعۀ قانون بود.
اما به گفتۀ ناصر هوتکی، گروه سومی بیشتر انتقادات "غیرمنطقی" را ارایه کردند که به باور وی "تلاش گردد تا این تصورات در بهبود آیندۀ ورزش افغانستان از پیکر ورزشی بیرون گردد."