لینک های دسترسی

Breaking News

از هر سه زن یکی خشونت جنسی یا فزیکی را تجربه می‌کند – گزارش


سازمان جهانی صحت گزارش داده است که از هر سه زن در جهان، یکی آن در جریان زندگی خود با خشونت فزیکی یا جنسی روبرو می‌شود و بر اساس این گزارش، آمار خشونت جنسی یا فزیکی علیه زنان در جریان همه‌گیری کروناویروس افزایش یافته است.

در این گزارش که روز سه شنبه نهم مارچ (۱۹ حوت) نشر شد، سازمان جهانی صحت از حکومت‌ها خواسته است تا در راستای محو خشونت علیه زنان بکوشند، خدمات را برای زنان قربانی خشونت را بهبود بخشند و با نابرابری اقتصادی که اغلباً زنان و دختران را قربانی افراد استفاده جو می‌کند، مقابله کنند.

سازمان جهانی صحت سفارش کرده است که باید به پسران در مکتب تدریس شود که احترام متقابل در روابط و توافق جانبین در مقاربت جنسی و سکس حتمی و ضروری است.

تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت گفت: "خشونت علیه زنان در هر کشور و فرهنگ موجود بوده و سبب آسیب به میلیون‌ها زن و خانواده‌های شان می‌شود. این پدیده در جریان همه‌گیری کووید۱۹ تشدید یافته است."

بر اساس پژوهشی که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ بر بنیاد آمار کشورها صورت گرفته است، حدود ۳۱ درصد دختران و زنان بین سنین ۱۵ تا ۴۹ سال -کم و بیش ۸۵۲ میلیون نفر – در طول زندگی شان خشونت جنسی یا فزیکی را تجربه کرده اند.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، همسر یا شریک زندگی، عامل بیشترین موارد خشونت علیه زنان شناخته شده اند که این خشونت‌ها در کشورهای فقیر و عقب مانده به مراتب بیشتر از کشورهای پیشرفته بوده است.

با اینحال در این پژوهش آمده است که آمار حقیقی خشونت جنسی و فزیکی علیه زنان به مراتب بیشتر از آمار رسمی حکومت‌ها است، زیرا شمار زیاد موارد خشونت به مراجعو منابع رسمی گزارش داده نمی‌شود.

کلودیا گارسیا مورینو، نویسندۀ این پژوهش گفته است: "این آمار بسیار تکاندهنده است و واقعاً زنگ هشدار به کشورها است تا برای جلوگیری از خشونت [علیه زنان] کارهای به مراتب بیشتر را انجام دهند."

خانم گارسیا-مورینو به خبرگزاری رویترز گفته است که در برخی کشورهای جهان، بیش از نصف زنان با خشونت روبرو اند. او به گونۀ مشخص از اقیانوسیه، کشورهای جنوب صحرای افریقا و کشورهای واقع در جنوب آسیا نام برد.

بر بنیاد آمار، کیریباتی، فیجی، پاپوا نیو گینی، بنگله‌دیش، جمهوری دموکراتیک کانگو و افغانستان از کشورهایی اند که بلندترین آمار خشونت جنسی و فزیکی علیه زنان را دارند.

سازمان جهانی صحت گزارش داده است که در اروپا که کمترین میزان خشونت علیه زنان را دارد، هنوز هم ۲۳ درصد زنان با خشونت فزیکی و جنسی مواجه اند.

خانم گارسیا-مورینو همچنین گفته است که یک چهارم دختران نوجوان و جوان بین سنین ۱۵ تا ۱۹ سال از سوی شریک زندگی شان مورد خشونت فزیکی یا جنسی قرار می‌گیرند.

او گفت: "این یک مرحلۀ بسیار مهم و سازندۀ زندگی است. می‌دانیم که تاثیر خشونت در این سن و سال دیرپا بوده و سلامت فزیکی و روانی [دختران و زنان] را متاثر کرده و به بارداری‌های ناخواسته و دیگر اختلاطات منتهی می‌شود."

XS
SM
MD
LG