لینک های دسترسی

Breaking News

تولد بیش از ۳۲۰۰ کودک در روز اول ۲۰۱۹ در افغانستان - یونیسف


دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تخمین کرده است که ‌در نخستین روز سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۳۹۵هزار کودک در سراسر جهان به دنیا می‌آیند که بیش از ۳۲۰۰ نوزاد در افغانستان متولد می‌شوند.

یونیسف روز دوشنبه یازدهم جدی برابر با اول جنوری ۲۰۱۹ میلادی با نشر اعلامیه‌ای گفت که هند با داشتن نزدیک به ۷۰ هزار نوزاد در صدر جدول قرار دارد و مالدیف با تولد ۱۸ نوزاد در پایین فهرست کشورهای جنوب آسیا قرار گرفته است.

بر اساس معلومات دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، افغانستان که شاهد تولد بیش از ۳۲۲۷ نوزاد خواهد بود، در ردۀ چهارم کشورهای جنوب آسیا با بیشترین تولد نوزادان جا گرفته است.

این در حالی است که یونیسف از مرگ حدود یک میلیون کودک در نخستین روز تولدشان در سال ۲۰۱۷ خبر داده و گفته است که مرگ ۲.۵ میلیون کودک در نخستین ماه تولد شان نیز در آن سال ثبت شده است.

به گفتۀ این اداره، تولدهای زودرس، عوارض حین زایمان و عفونت عوامل عمدۀ بوده است که حق زندگی کودکان را گرفته است.

استیفانو ساوی، معاون نمایندۀ یونیسف در افغانستان گفته است: "این روز سال نو، بیایید همه تصمیم بگیریم تا هر حق هر کودک را برآورده کنیم و از حقِ زنده ماندن شروع کنیم".

معاون نمایندۀ یونیسف در افغانستان تأکید کرده است که می‌توان با سرمایه‌گذاری روی آموزش و تجهیز کارکنان مراقبت‌های صحی محلی، میلیون‌ها نوزاد را نجات داد.

این در حالی است که بر اساس گزارش ملل متحد و حکومت افغانستان، با وجود تلاش‌ها جهت مصؤونیت مادران و کودکان، هنوز هم، میزان مرگ و میر مادران بالا است.

داکتر وحید مایار، سخنگوی وزارت صحت عامه به صدای امریکا گفت که در جریان سال ۲۰۱۸ میلادی، میزان مرگ و میر نوزادان حدود ۵۰ مورد و کودکان زیر یک سال ۴۱ مورد در هر هزار تولد بوده است.

به گفتۀ مایار، آمار مرگ و میر نوزدان و کودکان زیر یک سال از جریان سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به ترتیب حدود شش و چهار واقعه در هر هزار تولد کاهش یافته است.

برعلاوۀ این، آمار کودکان افغان که از سوء تغذیه رنج می‌برند؛ کاهش یافته است؛ اما بر بنیاد آمار وزارت صحت افغانستان، هنوز هم ۳۶ درصد کودکان افغان کمتر از پنج سال مبتلا به سوء تغذیه مزمن استند.

خشکسالی در افغانستان نیز کودکان افغان را شدیداً متأثر ساخته است. بر اساس گزارش ملل متحد، حدود سه میلیون افغان از خشکسالی آسیب دیده اند که ۱.۶ میلیون آسیب‌دیدگان را کودکان تشکیل می‌دهند.

همچنان افغانستان شامل سه کشوری در جهان است که پولیو یا فلج اطفال کودکان را در این کشور تهدید می‌کند.

از سویی هم بر اساس آمار ملل متحد، حدود چهار میلیون کودک افغان از رفتن به مکتب محروم اند.

XS
SM
MD
LG