پاکستان روز شنبه ۲۴ جون (سوم سرطان) اعلام کرد که در نتیجهٔ گلولهباری "بی دلیل" هند بر منطقه کشمیر تحت کنترول این کشور کم از کم دو غیرنظامی کشته و یک نفر دیگر زخمی شد.
اردوی پاکستان با نشر بیانیهای گفته است که اردوی هند روز شنبه "بر گروهی از چوپانها در ساحهٔ ستوال گلولهباری کرد."
در بیانیه آمده است: "پاکستان این حق را دارد تا به روشی که برای حفاظت زندگی کشمیریها در خط کنترول لازم است، پاسخ دهد."
وزارت خارجهٔ پاکستان گفته است که شارژدافیر هند را احضار کرده تا "اعتراض شدید اسلام آباد به نقض آتش بس" را ابلاغ و هدف قرار دادن "تاسف بار" غیرنظامیان را محکوم کند.
بر اساس این بیانیه، پاکستان از هند خواسته است تا در مورد این رویداد مرگبار تحقیق کند و تاکید کرد که "چنین اقدامات بیمعنا نقض آشکار" توافق آتشبس است.
هند تا اکنون واکنشی به این اتهامات نشان نداده است.
هند و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ به آتش بس توافق کردند و درگیریهای تقریباً روزانه بین سربازان هند و پاکستان را که تنها در سال ۲۰۲۰ جان ۷۰ نفر را گرفته بود، پایان دادند.
دهلی جدید همواره پاکستان را به حمایت از گروههای تندرو متهم میکند که در کشمیر فعال اند، اما اسلامآباد همیشه این اتهامات را به عنوان تلاشی برای منحرف کردن توجه از آنچه که سرکوب کشمیریها توسط هند میخواند، رد می کند.
در بیانیهٔ اردوی پاکستان آمده است: "نیروهای هندی براساس پیمان جیوپولیتیکی جدید، طرحی را برای گرفتن جان بیگناهان برای ارضای روایتهای دروغین و ادعاهای ساختگی خود آغاز کرده اند."
هدف از این پیمان جیوپولیتیکی جدید، بیانیه مشترکی است که روز پنجشنبه پس از گفتگو بین جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و نرندرا مودی، صدراعظم هند، در قصر سفید صادر شد و هر دو رهبر از اسلام آباد خواهان اقدام علیه گروههای افراطگرای مستقر در پاکستان شدند.
بر اساس این اعلامیه، بایدن و مودی "تروریزم فرامرزی" و "استفاده از تروریستهای نیابتی" را تقبیح کرده و از پاکستان خواستند تا با روی دست گرفتن اقدام فوری تضمین کند که از هیچ قلمرو تحت کنترول این کشور برای راه اندازی حملات تروریستی استفاده صورت نگیرد.
اما اسلامآباد روز جمعه این درخواست را رد کرده و آن را "غیر موجه، یک جانبه و گمراه کننده" خواند.
وزارت خارجهٔ پاکستان گفت که این اظهارات "انگیزهٔ سیاسی" داشته و هند را یک "دولت حامی تروریزم" خواند که "معمولاً از بهانهٔ تروریزم استفاده می کند" تا توجه را از وضعیت کشمیر و موارد نقض حقوق بشر اقلیتها در این کشور منحرف کند.
روابط میان اسلامآباد و دهلی جدید از دههها به اینسو پرتنش بوده است، اما زمانی بیشتر تیره شد که دهلی جدید در سال ۲۰۱۹ اختیارات کشمیر تحت ادارهٔ هند را لغو کرد.
کشمیر که جمعیت آن عمدتاً مسلمانان اند، از زمان استقلال پاکستان و هند در سال ۱۹۴۷ به اینسو به دو بخش تقسیم شده است که یکی آن زیر ادارۀ هند و دیگری زیر ادارۀ پاکستان است.
هند و پاکستان – دو همسایۀ رقیب مجهز با اسلحۀ اتمی – دو بار به خاطر ملکیت کشمیر با هم جنگیده اند. هرچند هر یک از این دو کشور بخشی از کشمیر را زیر ادارۀ خود دارند، اما هردوی آنان ادعای ملکیت کامل آن را میکنند.