پولیس پاکستان میگوید که مردان مسلح روز پنجشنبه ۱۶ جنوری (۲۷ جدی) بر یک کاروان اکمالاتی حمله کردند که لوزام حیاتی را به ساحهٔ کرم پاکستان که اخیراً شاهد جنگهای فرقهای میان مسلمانان شیعه و سنی بود، انتقال میداد.
یک مقام ارشد پولیس محلی گفت که مردان مسلح بر یک کاروان شامل۳۳ موتر، از جمله دو موتر حاوی ادویه ضروری "حمله" کردند.
این مقام به شرط افشا نشدن نامش به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "به دنبال این حمله، ۲۱ موتر باربری از منطقه عقب نشینی کردند و دیگران همچنان گیر مانده اند. پس از این حادثه در دو محل دیگر درگیری شدید رخ داد."
یک افسر ارشد دیگر پولیس نیز گفت که یک عضو نیروهای امنیتی کشته و سه تن دیگر زخمی شده اند. او گفت: "در حملات متقابل نیروهای امنیتی، تلفاتی نیز به تندروان وارد شد، اما در حال حاضر نمیتوانم آمار دقیق آن را تایید کنم. درگیری در حال حاضر متوقف شده است."
صاحب گل، مقام ارشد پولیس گفت که در نتیجه این کمین برخی از موترهای باربری "آتش گرفته است".
محمد اشفاق خان، معاون کمیشنر کرم گفت که این کاروان که در بیرون از شهر تال در ایالت خیبر پشتونخوا هدف قرار گرفت، سومین کاروانی بود که از زمان آخرین آتش بس تلاش میکرد تا از طریق جاده به منطقه برسد.
یک کاروان کمکی قبلی نیز توسط افراد مسلح مورد حمله قرار گرفت که در نتیجه آن چندین مقام اداره محلی و نیروهای امنیتی آنها زخمی شدند.
خشونتهای فرقهای برای دههها میان شیعیان و سنیهای ساکن درساحهٔ کرم ایالت خیبرپشتونخوا ادامه دارد، اما این تنشها به تاریخ ۲۱ ماه نومبر سال گذشته ، پس از آن شدت گرفت که مردان مسلح بر یک کاروان موترهای مسلمانان شیعه حمله کرده و ۵۲ نفر را کشتند.
هیچ گروهی مسوولیت آن حمله را بر عهده نگرفت، اما این رویداد منتج به درگیری تازه میان شیعیان و سنیهای ساکن در این ساحه شد که سبب کشته شدن کم از کم ۱۴۰ نفر و زخمی شدن ۱۷۷ نفر دیگر شده است.
هر دو جانب سپس با پادرمیانی حکومت، به تاریخ اول جنوری روی آتشبس و آغاز مذاکرات صلح توافق کردند، اما تنشها به گونهٔ کامل متوقف نشده بود.
خصومتهای قبیلهای و خانوادگی در پاکستان که اکثریت جمعیت آن را مسلمانان سنی تشکیل میدهند، یک امر معمول در این کشور است. مسلمانان شعیه که ۱۰ تا ۱۵ در صد جمعیت پاکستان را تشکیل میدهند، ادعا میکنند که از مدتها به اینسو با تبعیض و خشونت مواجه بودهاند.
پولیس بارها تلاش کرده است که خشونت در ساحه کرم را کنترول کند، منطقهای که قبلاً بخشی از مناطق قبایلی تحت مدیریت فدرال بود و در سال ۲۰۱۸ با خیبر پشتونخوا مدغم شد.
این درگیریها معمولاً بر سر اختلافات زمین در منطقه کوهستانی آغاز میشود و با تنشهای ریشهای میان فرقههای مذهبی- شیعه و سنی- شدت میگیرد.
گروه