لینک های دسترسی

Breaking News

شهباز شریف به حیث صدراعظم پاکستان انتخاب شد


شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان و صادق سنجرانی رییس جمهور موقت پاکستان
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان و صادق سنجرانی رییس جمهور موقت پاکستان

پارلمان پاکستان، روز یکشنبه، سوم مارچ (۱۳ حوت)، شهباز شریف، را با ۲۰۱ رای منحیث صدراعظم پاکستان انتخاب کرد.

شهباز شریف، برای دومین بار منحیث صدراعظم پاکستان انتخاب شد و ریاست یک ایتلاف متزلزل را که در آن حامیان عمران خان، صدراعظم پیشین و محبوس پاکستان، شامل نیستند، بر عهده گرفت. این در حالی است که انتخابات در پاکستان با اتهامات گسترده تقلب همراه بود.

شریف با اشاره به انتخابات هشتم فبروری، در خطابه‌ای به پارلمان گفت که هیچ کس اکثریت آرا را در انتخابات کسب نکرد و نتیجه این انتخابات، "انقسام قیومیت" و ایجاد یک حکومت ایتلافی توسط احزابی بود که مفکورهٔ مشابه دارند.

حزب مسلم لیگ نواز به رهبری شریف با رقبای تاریخی‌اش، حزب مردم پاکستان و چند حزب کوچک دیگر، یکجا شد تا ایتلافی را تشکیل داده و کاندیدان حزب تحریک انصاف پاکستان حزب عمران خان دور نگهدارند.

در نتیجهٔ این ایتلاف، آصف علی زرداری، صدراعظم پیشین پاکستان، منحیث رییس جمهور انتخاب خواهد شد. عمران خان، با نزدیک شدن انتخابات، در زندان افگنده شد و از شرکت در انتخابات، منع گردید و حزب تحریک انصاف وی نیز سرکوب شد و اعضای آن به اتهامات مختلف بازداشت شدند.

کاندیدان حزب تحریک انصاف پاکستان، مجبور شدند تا به شکل مستقل در انتخابات شرکت کنند و قادر به کسب بیشترین تعداد کرسی‌ها در مقایسه با دیگر احزاب شدند.

بر اساس قانون پاکستان، کاندیدان مستقل نمی‌توانند حکومت تشکیل دهند و این موضوع باعث پیشتازی شریف گردید در حالیکه عمر ایوب خان، یکی از وفاداران عمران خان، قادر به کسب ۹۲ رای در برابر شریف شده بود.

عمر ایوب خان به پارلمان پاکستان بیان داشت که "آنها رهبران ما را زندانی کردند، نماد انتخاباتی ما را گرفتند و در انتخابات تقلب کردند، اما ما به مقاومت ادامه داده و در موضع خود باقی خواهیم ماند".

سه زاویه بحران

شریف ۷۲ ساله برای نخستین بار در سال ۲۰۲۲ به عنوان صدر اعظم در راس ایتلاف مشابه که عمران خان را برکنار کرد، انتخاب شد. درست مانند دوران نخست صدارت اش، شریف با سه بحران همزمان مواجه خواهد شد که کشور دارای ۲۴۰ میلیون نفوس را در خود فرو برده است. پاکستان، در طول دور اول صدارت شریف، با فاجعه اقتصادی مواجه شد که در لحظات آخر به کمک صندوق بین المللی پول، از این فاجعه نجات یافت.

تورم اقتصادی در پاکستان همچنان بالا است و شریف به نمادی از اتخاذ تدابیر غیر محبوبی مبدل خواهد شد که توسط صندوق بین المللی پول، برای یک موافقه تازه در ماه های آینده به آن نیاز است.

از سوی دیگر، وضعیت امنیتی نیز در این کشور رو به وخامت نهاده و اسلام آباد، حکومت طالبان در افغانستان را متهم به افزایش حملات در پاکستان می‌کند.

شریف گفت که یکی از اولویت های او "ترمیم" روابط این کشور با ایالات متحده بعد از آن است که عمران خان مداخلهٔ ایالات متحده را مسبب سقوط حکومت‌اش خود خواند.

رسانه های دولتی چین گزارش داده اند که شی جینپینگ، رییس جمهور چین و یکی از مهم ترین متحدان اقتصادی پاکستان، روز یکشنبه به شریف پیام تبریکی فرستاد.

گروه

XS
SM
MD
LG