قانونگذاران امریکایی در مورد آزاد و عادلانه بودن انتخابات پارلمانی پاکستان که روز پنجشنبه هشتم فبروری (۱۹ دلو) برگزار میشود، متردد، اما امیدوار اند.
براد شیرمن، عضو مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در مصاحبه با بخش اردوی صدای امریکا برعملکرد حکومت پاکستان منحیث یک کشور دموکراتیک در مقابل عمران خان، صدر اعظم پیشین این کشور، انتقاد کرد.
شرمن گفت: "در پاکستان کمتر از آنچه را میبینم که توقع میرفت، آنان بیت و بیتسمن، هر دو را منع کردند...زمانی که میبینید که یک نامزد پیشتاز نتواند کارزار انتخاباتی داشته باشد و یک حزب پیشتاز نتواند نامزدان خود را منحیث یک حزب انتخاب کند، این آنچه نیست که در اکثریت کشورهای دموکراتیک جهان دیده میشود."
عمران خان در چهار قضیهٔ مختلف به ۳۴ سال زندان محکوم شده و به این دلیل نمیتواند در انتخابات اشتراک کند. حامیان حزب وی ادعا کرده اند که خان به دلیل لفاظیهایش علیه اردوی قدرتمند این کشور مجازات شده است.
عمران خان به کرات از آزار و اذیت اعضای حزب اش شکایت کرده و گفته است که آنان حتا نمیتوانند مانند حزب حاکم، گردهماییهای انتخاباتی برگزار کنند.
در همین حال، شیلا جکسن لی، عضو دیگر مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در مصاحبه با صدای امریکا ابراز امیدواری کرد که انتخابات پارلمانی در پاکستان آزاد و عادلانه برگزار شود.
لی افزود: "ما باید به تاریخ هشتم فبروری انتخابات کامل و آزاد در پاکستان داشته باشیم. طوری که من با حکومت ایتلافی، حکومتهای پیشین و شهروندان پاکستانی در اینجا در امریکا و سراسر جهان در تعامل بوده ام، ما امیدوار بهترین (انتخابات) استیم."
او اضافه کرد که حتا با وجود اختلافات احزاب مختلف، در پاکستان انتخابات آزاد راه اندازی شده میتواند و اظهار امیدواری کرد که حکومت این کشور بتواند از طریق یک نظام دموکراتیک بر مردمش حاکمیت کند.
انتخابات پاکستان از قبل با اتهامات پیش از رایگیری همراه بوده و تهدید حملات احتمالی تندروان نیز بر انتخابات این کشور سایه افگنده است.
مقامهای پاکستانی یک روز پیش از انتخابات گفتند که انفجار دو بم در نزدیکی دفاتر نامزدان انتخابات در ایالت بلوچستان ۲۹ کشته بر جا گذاشت.
پیش از این، گوهر اعجاز، وزیر داخلهٔ پاکستان، گفت بود که با وجود افزایش حملات تندروان، تمامی ترتیبات برای حصول اطمینان از آزاد و عادلانه بودن انتخابات، روی دست گرفته شده و نیروهای بیشتر به ساحات حساس اعزام خواهند شد.
شیلا جکسن لی گفت: "من از مقامات پاکستانی میخواهم که انتخابات آزاد را تضمین کنند و اجازه ندهند که تروریستها رای دهندگان را مرعوب کنند."
صدای امریکا هفتهٔ گذشته نتایج نظرپرسی را نشر کرد که در آن جوانان پاکستان گفته بودند که امریکا توان نفوذ در انتخابات پاکستان را دارد.
اما براد شیرمن گفت که ایالات متحده از چنین نفوذی برخوردار نیست که رای دهندگان پاکستانی را به نفع نامزد مشخصی ترغیب کرده بتواند.
او افزود که امریکا در انتخابات پاکستان از هیچ نامزد یا حزبی طرفدار نمیکند و تنها طرفدار روند دموکراتیک است.
شیرمن اضافه کرد که در رابطه به تعامل با حکومت پاکستان "آنچه برای امریکا حایز اهمیت است این نیست که کیها قدرت را در دست دارند، بلکه این مهم است که آنها چگونه به قدرت رسیده اند."
کم از کم ۱۲۸ میلیون نفر از جمعیت ۲۴۱ میلیونی پاکستان واجد شرایط رایدهی در این انتخابات اند که در آن حدود ۱۸هزار نامزد برای احراز کرسیهای شورای ملی و ایالتهای چهارگانه پاکستان رقابت میکنند.
در نبود عمران خان، یگانه مدعی کرسی صدارت در این کشور نواز شریف است، فردی که در گذشته سه بار به صدارت رسیده و از محکومیتهای گذشتهاش تبریه شده است.
گروه