وقوع سیلابهای اخیر در پاکستان به زیربناهای آن کشور آسیب وارد کرده و مقامهای آن کشور خسارات ناشی از این سیلابها بیش از ۳۰ میلیارد دالر-۱۰ در صد عواید ناخالص پاکستان- تخمین زده اند.
سیلابهای بیسابقه در تابستان امسال ارتباط بسیاری از مناطق را با بقیه ساحات این کشور قطع کرده است. پلها، بندها و دیگر زیربنا های این کشور را از بین برده است. شاهراه ها و تونل ها در بلوچستان که فقیرترین ایالت پاکستان می باشد، بیشترین آسیب را متحمل شده اند.
فرح عظیم شاه، سخنگوی حکومت ایالتی در بلوچستان، می گوید که بیشتر بندهای محافظتی به شدت آسیب دیده، هزاران کیلومتر جاده تخریب شده و مردم این ایالت مواشی، خانهها و زمینهای زراعتی خود را از دست داده اند.
او علاوه کرد: "بسیاری از دهقانان به ما مراجعه میکنند و میگویند که قرضدار محصولاتی اند که کشت کرده بودند و اکنون همه چیز را از دست داده اند و چیزی برای پرداخت ندارند."
وقوع سیلابها همچنان به تعدادی از خطوط راه آهن و پلهایی آسیب رسانده است که ایالت بلوچستان را به سایر نقاط این کشور وصل میکند.
خطوط راه آهن در ایالت سند نیز زیر آب فرورفته است و بیش از یک ماه میشود که ارتباط این ایالت را با سایر نقاط کشور قطع کرده است.
به گفته مقامها، سیلابها بیشتر زمینهای زراعتی این دو ایالت و همچنین جنوب ایالت پنجاب را که تامین کننده غذای این کشور است، از بین برده است و چیزی برای دهقانان باقی نمانده است.
حدود دو میلیون خانه، ۲۴ هزار مکتب، نزدیک به ۱۵۰۰ مرکز صحی و بیش از ۱۳ هزار کیلومتر جاده در ساحات سیلابزده آسیب دیده و به بازسازی نیاز دارد.
هزاران خانوادۀ پاکستانی که خانههای شان را سیل ویران کرده است، اکنون در کمپهای موقتی و در زیر خیمهها به سر میبرند.
مقامهای محلی می گویند که بیش از نیمی از مکاتب ابتدایی و متوسطه به طور کامل تخریب شده و یا قسماً آسیب دیده اند.
وقوع سیلابها همچنان باعث از بین رفتن تقریباً ۱۰۰ درصد محصولات پنبه و برنج در این مناطق شده است.
هفته ها پس از توقف باران، تعداد زیادی ساختمانها هنوز هم زیر آب قرار دارند و مردم برای عبور و مرور از قایق استفاده میکنند.