مقامات پاکستانی روز جمعه گفتند که آنان محدودیت های "متقابل" را بر دیپلومات های امریکایی در اسلام آباد وضع کرده اند.
این اقدام اسلام آباد پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده دست به اقدام مشابه در برابر دیپلومات های پاکستانی مقیم واشنگتن زد.
در نامۀ که حکومت پاکستان به سفارت ایالات متحده در اسلام آباد فرستاده آمده است که محدودیت گشت و گذار دیپلومات های امریکایی سر از روز جمعه در آن کشور تطبیق می شود.
قبل از این، ایالات متحده دیپلومات های پاکستانی مقیم امریکا را ملزم کرد تا برای سفر های که بیشتر از ۴۰ کیلومتر از سفارت آنان فاصله دارند، پنج روز قبل درخواست اجازۀ سفر را از مقامات امریکایی به دست بیاورند.
تا حال انگیزۀ اقدامات واشنگتن و اسلام آباد در برابر همدیگر واضح نشده، اما این کشمکش های دیپلوماتیک چند هفته پس از آن رخ می دهد که پاکستان مانع خروج یک دیپلومات امریکایی از آن کشور شد. این دیپلومات امریکایی متهم به کشتن یک پاکستانی در اثر یک حادثه ترافیکی در اسلام آباد می باشد.
تا کنون مقامات پاکستانی جوزف امانوئل هال، اتشۀ نظامی ایالات متحده مقیم اسلام آباد را، به دلیل مصونیت دیپلوماتیک توقیف نکرده اند.
افزایش تنش میان امریکا و پاکستان
روابط میان واشنگتن و اسلام آباد پس از آن متشنج تر شد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در اولین روز سال ۲۰۱۸ در تویترش نوشت که " پاکستان جز دروغ و نیرنگ معاملۀ دیگری با امریکا نکرده است."
به تعقیب آن حکومت ایالات متحده در ماه جنوری ۲۰۱۸، کمک های امنیتی خود را که ارزش آن به دو میلیارد دالر می رسد، تا زمانی برای پاکستان به تعویق انداخت که اسلام آباد اقدامات لازم را در قسمت مبارزه علیه ضد گروه های دهشت افگن روی دست بگیرد.
واشنگتن دلیل تعلیق کمک های امنیتی به اسلام آباد را ناکامی پاکستان در مبارزه بر ضد گروه های تندرو و دهشت عنوان کرده است.
مقام های پاکستانی اما تاکید ورزیده اندکه پاکستان خود قربانی دهشت افگنی می باشد و از هیچ اقدامی بر علیه گروه های دهشت افگن چشم پوشی نکرده است.