اردوی پاکستان روز چهارشنبه ۲۰ نومبر (۳۰ عقرب) گفت که در یک حملۀ انتحاری و سپس درگیری مسلحانۀ تندروان بر یک مرکز نظامی خیبرپشتونخوا از کم ۱۲ نظامی کشته شده و در یک درگیری دیگر در تیرا هشت نظامی دیگر جان باختند.
در بیانیۀ اردوی پاکستان آمده است که در حملۀ مرگبار شب گذشته بر یک مرکز نظامی در ولسوالی بنو در ایالت خیبر پشتونخوا افزون بر ۱۲ نظامی، شش تندرو مهاجم نیز کشته شدند.
در بیانیه آمده است که نیروهای امنیتی از ورود تندروان به این مرکز نظامی "به گونۀ موثر" جلوگیری کردند و این امر سبب شد که یک مهاجم انتحاری، موتر بمگذاری شدۀ خود را به این مرکز نظامی تصادم و انفجار دهد.
اردوی پاکستان گفته است که این انفجار باعث فروریختن بخشی از "دیوار محل و تخریب زیربناهای مجاور" شد و تلفاتی را نیز به همراه داشت. در بیانیه آمده است: "عملیات پاکسازی در ساحه جریان دارد و عاملان این حملۀ شنیع به عدالت کشانیده خواهند شد."
گروه حافظ گل بهادر، یک گروه تندرو وابسته به گروه تحریک طالبان پاکستان، مسوولیت حملۀ اخیر در بنو را به دوش گرفته است.
رییس جمهور و وزیر داخلۀ پاکستان ضمن محکوم کردن این حمله به محو کامل تروریزم در پاکستان تعهد کرده اند.
یک منبع استخباراتی پاکستان گفته است که چند ساعت پیش از حملۀ مرگبار در بنو، در یک حملۀ دیگر تندروان در ساحۀ تیرا در خیبرپشتونخوا، هشت نظامی و نه تندرو مسلح کشته شدند. تحریک طالبان پاکستان مسوولیت این حمله را گرفته و گفته است که آن را در انتقامجویی از کشته شدن یک جنگجوی این گروه توسط نظامیان پاکستانی، انجام داده است.
اردوی پاکستان در بیانیۀ نشر شده از تندروان به نام "خوارج" یاد کرده است، واژهای که نظامیان پاکستان آن را برای تحریک طالبان پاکستان به کار میبرند. تحریک طالبان پاکستان اغلب بر نظامیان و پولیس پاکستان حملات را انجام میدهد.
پاکستان میگوید که گروه تحریک طالبان پاکستان، که در فهرست سازمانهای جهانی تروریستی در سازمان ملل متحد قرار دارد، این خشونتها را از پناهگاه های امن خود در افغانستان، طرح و عملی میکند.
اسلام آباد، با جدیت از حکومت طالبان، که تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، خواسته است تا مانع استفاده از خاک افغانستان برای فعالیتهای تروریستی فرامرزی گروه تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه های ضد پاکستان شود.
مقامات حکومت طالبان در افغانستان این اتهامات را رد کرده و میگویند که گروههای تندرو خارجی در افغانستان حضور ندارند و نیز حکومت این گروه اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.
نیرو های امنیتی پاکستان در حال مقابله با جدایی طلبان قومی بلوچ در بزرگترین ایالت پاکستان یعنی ایالت بلوچستان نیز میباشد.
به گفته مرکز مستقل تحقیقات و مطالعات امنیتی مستقر در اسلام آباد، خشونت ناشی از این ستیزه جویان عمدتا دو ایالت این کشور را متاثر ساخته و جان بیش از ۱۱۰۰ را که اکثرا نیرو های امنیتی هستند، گرفته است.
افزایش حملات در بلوچستان غنی از منابع طبیعی، باعث شد تا شهباز شریف، صدراعظم پاکستان به روز سه شنبه، انجام یک عملیات تازه نظامی را علیه جدایی طلبان در این ایالت که با افغانستان همسرحد است و محل پروژه های زیر بنایی بزرگ با بودجه چین است، تایید کند.
تا هنوز مشخص نیست که این عملیات نظامی در بلوچستان دقیقاً چه زمانی راه اندازی خواهد شد.
گروه