لینک های دسترسی

Breaking News

درگیری هواداران عمران خان با پولیس؛ محاکمهٔ خان به تعویق افتاد


عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان روز شنبه ۱۸ مارچ (۲۷ حوت) پس از حضور کوتاهی در محکمه به دلیل درگیری حامیانش با پولیس مجبور به ترک ساختمان محکمه شد و رییس محکمه جلسهٔ بررسی اتهاماتش را به تعویق انداخت.

پولیس ضد شورش پاکستان با هزاران نفر از هواداران خان در خارج از ساختمان محکمه‌ای در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، هنگامی درگیر شد که به گفته مقامات حامیان خان به سوی پولیس سنگ پرتاب کردند.

پولیس نیز برای متفرق کردن جمعیت، از گاز اشک آور استفاده کرد که در نتیجه چندین نفر زخمی شدند.

درگیرها سبب شد که قاضی محکمه به خان اجازه دهد تا از داخل موتر خود حضورش را در محکمه ثبت کند و رییس محکمه جلسه را به تاریخ ۳۰ مارچ به تعویق انداخت.

خان پس از آنکه حکم بازداشت‌اش روز جمعه ۱۷ مارچ توسط محکمه عالی لغو شد، تصمیم گرفت در محکمه حضور یابد.

دستور بازداشت عمران خان پس از آن صادر شد که او در قضیهٔ فساد به تاریخ ۲۸ فبروری به محکمه حاضر نشد. عمران خان متهم است که در مورد تحایفی که در جریان صدارت‌اش دریافت کرده یا سودی را که از فروش این تحایف به دست آورده گزارش نداده است. آقای خان با رد این اتهامات می‌گوید که دستگیری و اعلام جرم علیه او انگیزه سیاسی دارد.

بر اساس تصاویر تلویزیونی، اظهارات شاهدان و مقامات پولیس، پس از عزیمت خان به سوی اسلام‌آباد، پولیس به خانهٔ او در لاهور یورش برده و ده‌ها تن از حامیان او را بازداشت کرد.

عثمان انور، رییس پولیس لاهور به خبرنگاران گفت که هدف از این عملیات برداشتن موانع خارج از محل سکونت خان بوده است. او گفت که در این عملیات بیش از ۶۰ نفر به ظن دست داشتن در حملات بر منسوبین پولیس در اوایل هفتهٔ گذشته بازداشت شدند.

انور ادعا کرده است که پولیس ماسک‌ها، بوتل‌های پر از تیل و دنده‌های را که در حملات علیه پولیس استفاده شده بود از محل اقامت خان به دست آورده اند؛ ادعای که رهبران تحریک انصاف آن را رد کرده و ساختگی خوانده اند.

عمران خان در تویتی نگاشته است: "در همین حال، پولیس پنجاب به خانه من در پارک زمان، جایی که بشرا بیگم [همسر خان] تنها است، حمله کرد. براساس چه قانونی این کار را می‌کنند؟"

شیرین مزاری، یکی از رهبران حزب تحریک انصاف عمران خان و وزیر پیشین حقوق بشر این کشور حمله پولیس به حامیان خان را محکوم کرد.

او گفت: "آنچه امروز در پاکستان اتفاق می‌افتد نقض قانون اساسی پاکستان و همچنین نقض تعهدات حقوقی بین المللی پاکستان است و بنابراین جامعه بین المللی باید توجه و اقدام کند تا دموکراسی به طور کامل از بین نرود و فاشیزم در داخل کشور مستقر نشود."

عمران خان در سال ۲۰۱۸ میلادی با طرح مبارزه علیه فساد اداری به کرسی صدارت کشورش راه یافت، اما قبل از این که دورهٔ صدارت‌اش را تکمیل کند، پارلمان آن کشور از طریق رای عدم اعتماد،‌ وی را سلب صلاحیت کرد و از کرسی صدارت کنار زد و خان پس از آن، اعتراضات گسترده را برای انتخابات زودهنگام در این کشور راه اندازی کرده است.

خان روز شنبه در یک پیام ویدیویی گفت: "همین حالا به محکمهٔ اسلام‌آباد می‌روم. می‌خواهم برایتان بگویم که آنان پلان دارند مرا دستگیر کنند'' و ادعا کرد که دسیسه‌ای بر ضد وی وجود دارد تا نتواند در انتخابات اکتوبر سال روان میلادی اشتراک کند.

XS
SM
MD
LG