لینک های دسترسی

Breaking News

قضیۀ شکیل افریدی، رخ تازۀ تنش ها میان پاکستان و امریکا


پس از آن که تنش ها میان ایالات متحده و پاکستان، از زمان نخستین تویت رئیس جمهور ترمپ در روز سال نو، شدت گرفت، اکنون یاد قضیۀ محبوس بودن داکتر شکیل افریدی در پاکستان، بار دیگر تازه شده است.

شکل افریدی داکتر پاکستانی ایست که گفته میشود در تثبیت محل سکونت اسامه بن لادن، رهبر شبکۀ القاعده، با امریکا همکاری کرده بود. او از زمان کشته شدن اسامه بن لادن در سال ۲۰۱۱، در پاکستان محبوس می باشد.

داکتر افریدی اکنون به نمادی از تنش در روابط میان کشورش با ایالات متحده مبدل شده است. او با راه اندازی یک کمپاین واکسین، توانست که منزل بن لادن را در ابت اباد شناسایی کند.

اکنون او روز هایش را در زندان سپری میکند، در انزوا از دیگر محبوسین عمومی که اکثراً شورشیان اند و به خاطر نقش شکیل افریدی در یافتن بن لادن، متعهد شده اند که او را خواهند کشت.

وکیل و پسر کاکای او ندیم افریدی میگوید که افریدی هنوز روی اتهام ارتباط به عملیات مربوط به بن لادن، محکوم نشده است، اما کسانی اند که میخواهند او را به خاطر نقش اش در کشته شدن بن لادن، "تکه تکه" کنند.

افریدی تحت قوانین قبیله یی متهم به کمک و تسهیل شورشیان در منطقه قبایلی خیبر پشتوانخوا شده است. افریدی وکیل خود ندیم را از سال ۲۰۱۲ بدین سو ندیده است، و همسر و کودکان اش تنها کسانی اند که با او ملاقات میکنند.

برای دو سال اسناد وی مفقود شد که باعث گردید تا پروسه استیناف به تعویق بیافتد، و هنوز این پروسه به دلیل این که محاکم میگویند مدعی العموم را در دسترس ندارند، آغاز نشده است.

وکیل مدافع او می افزاید که حکومت به دلیل تهدیدی که به داکتر شکیل متوجه است، او را در حبس انفرادی قرار داده است.

این نظریات وکیل افریدی در حالی ارایه میشود که تنش در روابط میان ایالات متحده با پاکستان، متعاقب تویت رئیس جمهور ترمپ در روز سال نو، تشدید یافت.

رئیس جمهور ترمپ پاکستان را متهم به اخذ ۳۳ میلیارد دالر امریکایی به شکل امداد کرد که در بدل ان "فقط فریب و دروغ" به امریکا داده شده است.

رئیس جمهور ترمپ پاکستان را به دادن پناهگاه به شورشیان أفغان متهم کرد که بر عساکر امریکایی در داخل افغانستان حمله میکنند. چند روز بعد از آن، ایالات متحده امداد نظامی به پاکستان را به تعلیق در آورد.

برخی تحلیل گران بر این نظرند که محبوس بودن افریدی، فرصتی را برای غور روی روابط میان ایالات متحده و پاکستان فراهم می أورد و اینکه این روابط به کجا میرود.

محمد امیر رانا، رئیس انستتیوت پاکستان مستقل در بخش مطالعات صلح، میگوید که "اگر هر دو جانب بکوشند عدم اعتماد را تقلیل دهند، وی (داکتر افریدی) میتواند یک نقش موثر در این زمینه داشته باشد".

از جانب دیگر، ایالات متحده تاکنون در تعجب است که پاکستان چطور مردی را که به تهاجم بر طراح اصلی حملات سپتمبر یازد کمک کرد، زندانی کرده است و پاکستانی ها متعجب اند که ایالات متحده چطور اعتماد خود را با انجام این ماموریت که به نظر انها برای اردو و إدارات استخباراتی ایالات متحده خجالت اور است، خدشه دار ساخت.

آینده افریدی در زندان در پاکستان، هنوز مشخص نیست و معلوم نیست که در چه زمانی پروسه محاکمه وی اغاز خواهد شد.

XS
SM
MD
LG