لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، روز سه شنبه هفتم مارچ (۱۶ حوت) در جریان سفر غیرمنتظره به عراق گفت که واشنگتن خواستار "تقویت و گسترش" روابط با بغداد است.
آستن به شیاع السودانی، صدر اعظم عراق، گفت که در صورت دعوت بغداد، نیروهای امریکایی آماده اند که در عراق باقی بمانند.
سفر آستن که از قبل اعلام نشده بود، در آستانۀ ۲۰مین سالگرد تهاجم نظامی ایالات متحده بر عراق و سرنگونی رژیم صدام حسین، دیکتاتور پیشین آن کشور، صورت میگیرد.
پس از دیدار با ثابت العباسی، وزیر دفاع عراق، آستن به خبرنگاران در بغداد گفت: "در مورد آیندۀ مشارکت مان [امریکا و عراق] خوشبین استم. ایالات متحده به تقویت و گسترش این مشارکت با حمایت از امنیت، ثبات و حاکمیت ملی عراق ادامه خواهد داد."
صدر اعظم عراق به آستن گفته که وی نیز خواستار "تقویت و تحکیم روابط" با واشنگتن بوده و تعهد بغداد به "حفظ توازن روابط با قدرتهای منطقه و بینالمللی" را برجسته کرده است.
در پس سرنگونی رژیم عمدتاً سنی صدام حسین، اکثریت شیعۀ عراق در ساختار سیاسی آن کشور نقش برجسته گرفته و روابط گرمی را با حکومت شیعۀ ایران، دشمن سرسخت ایالات متحده، ایجاد کرد.
در جریان مبارزۀ حکومت عراق بر ضد گروه دولت اسلامی (داعش) هم ایالات متحده و هم ایران، حکومت عراق را کمک کردند. با آنکه خلافت خود خواندۀ داعش در عراق و سوریه در سال ۲۰۱۷ سرنگون شد، سلولهای خفته و پنهان این گروه هنوز هم در صحراها و کوهستانهای دو کشور وجود دارد و هر از گاهی حملاتی را انجام میدهند.
نظامیان امریکایی در جریان جنگ عراق با داعش، نیروهای عراقی را آموزش و مشورت میدادند. با آنکه عراق در سال ۲۰۲۱ پایان عملیات بر ضد داعش را اعلام کرد، هنوز هم حدود ۲۵۰۰ نظامی غیر محارب امریکایی در عراق حضور دارد.
آستن با اشاره به ماموریت آموزشی نظامیان امریکایی به نیروهای عراقی گفت: "باید قادر باشیم که این کار حیاتی را به گونۀ امن و مصوون انجام دهیم."
در سالهای اخیر، پایگاههای عراق که میزبان نظامیان امریکایی و نیروهای ایتلاف است، هدف حملات طیارههای بیسرنشین (درون) و راکتی ملیشههای طرفدار ایران قرار گرفته است.
پیش از سفر به عراق، وزیر دفاع ایالات متحده با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در عمان دیدار کرد.