مقامات روز جمعه ۱۴ فبروری (۲۶ دلو) گفتند که پولیس آلمان معتقد است که یک مرد افغان مظنون که موتر خود را به سوی گروهی از مردم در شهر مونیخ آن کشور راند، ممکن است با انگیزهٔ اسلام افراطی دست به این اقدام زده است.
گیدو لیمر، یک سخنگوی پولیس آلمان، به خبرنگاران گفت که ارزیابی اولیه شواهد بهدست آمده از دستگاههای برقی متعلق به مظنون نشاندهنده گرایش خاص او به اسلامگرایی است.
در همین حال، گابریله تیلمن، یک سارنوال آلمان، گفته است که مظنون پس از این رویداد خشونتآمیزی به ماموران پولیس از عبارت "الله اکبر" کار گرفته و پس از بازداشت نیز نماز خوانده است.
رسانههای آلمان این مرد افغان را که ۲۴ سال سن دارد و پناهجو بود، به نام فرهاد با حرف مخفف ن معرفی کرده است. این مرد متهم است که به صورت عمدی روز پنجشنبه موتر خود را به سمت مظاهرهکنندگان در شهر مونیخ راند و مقامات آلمان این اقدام را "حمله" خواندند.
تیملن به خبرنگاران گفت که در این رویداد مجموعاً ۳۶ نفر زخمی شدند و وضعیت دو نفر آنها به شمول یک کودک وخیم گزارش شده است. به گفتهٔ این سخنگوی پولیس آلمان، هشت نفر دیگر این افراد به شدت زخمی شدهاند.
این رویداد در آستانه کنفرانس بینالمللی امنیتی در شهر مونیخ مرکز ایالت بایرن و در زمانی رخ داده که بحثهای داغ در مورد مهاجرت در آلمان، پیش از انتخابات ۲۳ فبروری وجود دارد.
تیلمن گفت که مظنون اعتراف کرده است که به صورت عمدی موتر به سمت مردم رانده است و انگیزه خود را "آنچه که من به طور خلاصه یک انگیزه مذهبی توصیف میکنم" عنوان کرده است.
تیلمن گفت که فرهاد ن، به صورت قانونی در آلمان زندگی میکند، در بخش امنیتی مصروف کار بود و در بخش تناسب و پرورش اندام، تمرین میکرد.
تیلمن افزود:" فرد مظنون بسیار مذهبی بود و این را در ظاهر خود نیز نشان میداد، به طور منظم در یک مسجد حضور مییافت و بهصورت آنلاین پستهایی با ارجاعات مذهبی منتشر میکرد."
اما به گفتهٔ تیلمن، "ما هیچ مدرکی نداریم که نشان بدهد فرد متهم در یک سازمان مانند گروه دولت اسلامی دخیل بوده است."
مارکوس زودر، والی ایالت بایرن آلمان گفت که این رویداد به "ظن حمله" بررسی و پیگرد میشود.
زودر که حزب سیاسی وی خواستار وضع مقررات سختگیرانۀ مهاجرتی در آلمان اند، به خبرنگاران گفت: "این نخستین رویداد نیست...ما باید از خود عزم نشان دهیم که چیزی در آلمان تغییر یابد. این ثبوت دیگری است که نمیتوانیم شاهد حمله پی حمله باشیم."
مقامهای آلمانی تا کنون هویت مهاجم را فاش نکرده و نیز در مورد انگیزۀ این رویداد تبصرهای نکرده اند.
وقوع چندین حملۀ مشابه دیگر در آلمان، عمدتاً در ایالت بایرن، مناظرۀ داغی را در مورد قوانین مهاجرپذیر آن کشور دامن زده است.
ماه گذشته نیز یک پناهجوی ۲۸ سالۀ افغان که تاریخچۀ بیماری روانی داشت، دو نفر به شمول یک کودک دوساله را در ایالت بایرن آلمان به ضرب چاقو کشت.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس کار گرفته شده است.
گروه