عالمان دین در ولایت بلخ با حمایت از برنامه محو پولیو میگویند که تطبیق واکسین پولیو هیچ ممانعت دینی ندارد.
به باور عالمان دین، افرادی که واکسین پولیو را حرام میدانند، از اصول اسلامی و اهداف برنامۀ محو پولیو آگاهی درست ندارند.
مولوی حنان، عالم دین در ولایت بلخ، میگوید که جلوگیری از هرگونه بیماری در دین اسلام جایز است و مسلمانان باید به آن پابند باشند.
آقای حنان به صدای امریکا گفت: "ما میبینیم که سالانه شماری زیادی از کودکان از اثر مبتلا شدن به این ویروس معلول و یا محکوم به مرگ میشوند، پس برای رهایی از آن باید به هموطنان خود آگاهی لازم بدهیم تا در تمام نقاط کشور کودکان خود را واکسین کنند."
مسوولان صحت عامۀ ولایت بلخ، نقش رسانهها و عالمان دین را در آگاهیدهی خانوادهها در مورد فواید تطبیق واکسین برای کودکان زیر پنج سال سودمند میداند.
داکتر بصیر افضلی، آمر معافیت کتلوی ریاست صحت عامۀ بلخ میگوید که چون مردم به سخنان عالمان دین بیشتر گوش میدهند، پس نقش آنان را نباید در امر نجات کودکان از فلج دایمی نادیده گرفت.
او گفت که عالمان دین میتوانند با اشاره به ارشادات دین اسلام مردم را متوجه سلامتی کودکان شان بسازند، تا پوشش کمپاین واکسین پولیو افزایش یابد و از معلولیت و مرگ و میر کودکان جلوگیری شود.
از سوی دیگر، برخی از باشندگان شهر مزارشریف نیز از مردم میخواهند تا اجازه ندهند که پولیو آینده کودکان شان را تاریک سازد.
آقای کاوه بشارت، یک تن از باشندگان شهر مزارشریف گفت که هر باریکه کودک وی واکسین میشود احساس خوشی میکند و زمانی که او یک کودک دارای معلولیت را میبیند نارحت میشود و با خود میگوید که "ای کاش او را واکسین میکردند تا به این آفت مبتلا نمیشد".
به باور آگاهان بخش صحت، عدم آگاهی در مورد فواید واکسین پولیو سبب میشود تا شمار زیادی کودکان از واکسین بیبهره باقی بمانند.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در سطح جهان اند که هنوز هم ویروس پولیو از کودکان آن قربانی میگیرد.