مقامات وزارت صحت عامۀ افغانستان سال گذشته میلادی را پر چالشترین سال برای تطبیق واکسین پولیو در یک دهۀ اخیر عنوان کرد.
میر جان راسخ مسوول مطبوعاتی برنامۀ محو پولیو به صدای امریکا گفت که از سال ۲۰۱۰ به اینسو تعداد کودکان محروم از واکسین پولیو به مراتب بیشتر شده اند.
آقای راسخ گفت: "سال ۲۰۲۰ را میتوان پرچالش ترین سال مبارزه با ویروس پولیو در یک دهه گذشته عنوان کرد زیرا دو چالش عمده باعث رکود فعالیتهای محو پولیو شد. اول، مختل شدن کمپاینهای محو پولیو همزمان با شیوع کروناویروس و دوم، ایجاد خلای معافیتی که کودکان بیشتر را در معرض خطر قرار داد."
آقای راسخ ممانعت مخالفین مسلح دولت با روند واکسیناسیون پولیو را از بزرگترین چالشهای برنامۀ پولیو عنوان کرد.
به گفتۀ وی، بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در حدود ۳۰ هزار کودک از واکسین پولیو محروم شدند، در حالیکه این رقم در چند سال اخیر به سه میلیون کودک افزایش یافت.
در همین حال، مقامات صحی کشور تایید میکنند که در ۱۰ سال گذشته تعداد موارد مثبت پولیو هیچگاه از سرحد ۵۰ مورد نگذشته بود، ولی بدبختانه این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۵۶ واقعه افزایش یافت."
به گفتۀ این مقامات، محرومیت دوامدار کودکان از واکسین پولیو یک تهدید جدی و حتا یک زنگ خطر برای بخش صحی و معافیت کتلوی افغانستان است.
از سوی دیگر، مردم عام هم از این ناحیه بسیار نگران هستند و از طرفهای درگیر میخواهند تا مانع فعالیت واکسین پولیو نشوند.
نازنین، یک تن از باشندگان ولایت کندهار به صدای امریکا گفت: "بسیار نگران هستیم، کودکان ما در معرض خطر هستند. از طالبان میخواهیم تا مانع کمپاینهای خانه به خانه نشوند و اجازه بدهند با تطبیق واکسین پولیو آنان [کودکان] از بیماری پولیو نجات یابند."
در سال گذشته ۵۶ کودک در افغانستان به مرض پولیو مصاب شد که ۳۸ مورد آن در حوزه جنوب افغانستان ثبت شده است.