لینک های دسترسی

Breaking News

مبارزۀ یک زن جوان که در کودکی به پولیو مصاب شده بود


آرشیف
آرشیف

راضیه، که فعلاً در بخش قالب سازی شفاخانۀ صلیب سرخ کابل کار می‌کند، در ایام کودکی به سبب نگرفتن واکسین پولیو به مرض پولیو یا فلج کودکان مبتلا شد.

او به صدای امریکا گفت: " چهار ساله بودم که به مرض فلج گرفتار شدم، چون خانواده ام در یکی از قریه های بغلان زندگی می‌کرد، نتوانستند برایم واکسین کند و همان بود که برای همیش فلج شدم."

او افزود که در کودکی با مشکلاتی زیادی مواجه بود و حتی کودکان هم عمرم‌اش از او دوری می‌کردند که برایش رنج دهنده بود.

راضیه علاوه کرد: "بسیار مایوس می‌شدم، وقتی می‌دیدم که اطفال با هم ساعت‌تیری می‌کردند ولی مرا اجازه نمی دادند و می‌گفتند تو نمی‌توانی. حسرت می‌بردم که چرا مانند سایر اطفال نمی‌توانم بگردم، ساعت‌تیری کنم و مستقل باشم."

خانم راضیه از همه خانواده‌ها که هنوز هم در تطبیق واکسین پولیو غفلت می‌کنند خواست اشتباهی را که خانواده‌اش مرتکب شده است، با کودکان خود تکرار نکنند.

او گفت: "وقتی می‌بینم مادران واکسین پولیو را رد می‌کنند، به آن‌ها می‌گویم که از من عبرت بگیرند و با تطبیق دو قطره واکسین کودکان شان‌را از معیوبیت دایمی نجات دهند."

راضیه با بیان اینکه معلولیت ناتوانی نیست، از همه افراد دارای معلولیت خواست که درس بخوانند، کار کنند و به همه مردم نشان دهند که می‌توانند همانند دیگران برای خود، فامیل و جامعۀ مفید ثابت شوند.

او از خود مثال داد و گفت: " برای چهار سال در بخش رادیولوژی و قالب سازی تحصیل کردم و فعلاً هم درین بخش کار می‌کنم، احساس خوب دارم و به خود متکی استم."

بیشتر کارمندان و داکتران شفاخانۀ صلیب سرخ در کابل افراد دارای معلولیت اند، اما آن‌ها اینجا کار می‌کنند تا به سایر افراد دارای معلولیت کمک کنند.

مرض پولیو تداوی ندارد و فقط با گرفتن دو قطره واکسین می‌توان از شیوع آن جلوگیری کرد.

از آغاز سال جاری میلادی تا به حال، ۲۴ واقعه مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده است.

XS
SM
MD
LG