جو بایدن، رییس جمهور امریکا، روز پنجشنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) گزارش هایی مبنی بر اینکه اردوی کشورش نحوهٔ خروج قوای ایالات متحده از افغانستان را مورد انتقاد قرار داده است، قاطعانه رد کرد.
روزنامهٔ واشنگتن پست با نشر یک گزارشی تحقیقی، اظهارات فرماندهان نظامی ایالات را در مورد روند خروج قوای امریکا از افغانستان، نشر کرده است. این نظامیان امریکا که با یاد کردن سوگند شهادت داده اند، گفته اند قصر سفید و وزارت خارجهٔ امریکا روند تخلیه را بسیار ناوقت پلان کردند و پیشرویهای طالبان را نادیده گرفتند، اقدامی که موجب شد تا روند تخلیه در آخرین روزها با سرعت و با هرج و مرج صورت بگیرد.
در همین حال، رییس جمهور بایدن روز پنجشنبه در مصاحبه ای با تلویزیون NBC امریکا، اظهارات نظامیان کشورش را رد کرد.
رییس جمهور امریکا در پاسخ به سوال لستر هولت از تلویزیون NBC مبنی بر این که آیا اظهاراتی را که نظامیان ایالات متحده در تحقیقات رسمی اردوی امریکا بیان کرده اند، درست است یا خیر، گفت:"نه. چنین چیزی به من گفته نشد."
از رییس جمهور بایدن بار دیگر پرسیده شد که آیا گزارش نظامیان ایالات متحده را رد می کند یا خیر، گفت: "[اظهارات] آنها را رد می کنم."
آقای بایدن بارها از نحوهٔ خروج قوای ایالات متحده از افغانستان دفاع کرده است و تاکید کرده است که روسای جمهوری پیشین امریکا برای سالهای پیهم تعهد کردند تا راه خروج از افغانستان را پیدا کنند، اما هرگز به تعهد شان، عمل نکردند.
آقای بایدن روز پنجشنبه بار دیگر گفت: " زمان خوب برای خروج وجود نداشت."
رییس جمهور ایالات متحده گفت که اگر در نهایت از افغانستان قوای امریکا را بیرون نمی کرد، در چنین حالات قوای ایالات متحده مستقر در افغانستان نیاز به افزایش "قابل ملاحظه" را داشت و "ما شاید به این جنگ فرسایشی برمی گشتیم.
روند خروج ایتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده که به تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۲۱ آغاز شد، توام با هرج و مرج بود. آخرین نظامی امریکا به تاریخ ۳۰ اگست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد.
در این مدت، ایالات متحده، بیش از ۱۲۴ هزار نفر از جمله شهروندان ایالات متحده، دارندگان اقامت دایمی امریکا (Green Card)، همکاران قوای بین المللی، افغان های که ماموریت نظامی و غیر نظامی امریکا را در دو دههٔ گذشته کمک کرده بودند، و شماری از افغان های آسیب پذیر به شمول فعالان جامعهٔ مدنی را از طریق میدان هوایی بین المللی کابل به خارج از آن کشور انتقال داد.
اما هنوز هم هزاران تن از متقاضیان ویزهٔ ویژهٔ مهاجرت به ایالات متحده (SIV) ، فعالان جامعهٔ مدنی به شمول فعالان حقوق زن در افغانستان باقی مانده اند و تلاش می کنند تا به خاطر جلوگیری از انتقامجویی طالبان، کشور شان را ترک کنند.