بر اساس گزارش ها، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، از نفتالی بنیت، صدراعظم اسراییل، به خاطر اظهارات "یهودستیزانه" سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، عذر خواهی کرده است.
بر اساس گزارش ها، لاوروف اوایل هفته جاری در مصاحبهای با یک ژورنالیست تلویزیون ایتالیا گفته است که "بزرگترین یهودستیزان خود یهودیها اند" و به گفتۀ او آدولف هتلر، رهبر نازیهای آلمان، خون یهودی داشت.
دفتر صدراعظم اسراییل گفته است که آقای بنیت عذرخواهی پوتین را به خاطر اظهارات لاوروف پذیرفته و از رییس جمهور روسیه بابت واضح ساختن دیدگاهاش در مورد مردم یهود و یادبود از هلوکاست، کشتار دسته جمعی یهودیان توسط نازیهای آلمان در جریان جنگ دوم جهانی، سپاسگزاری کرد.
در یادداشت که کرملین نشر کرده در مورد عذرخواهی از اسراییل چیزی بیان نشده، اما گفته است که "رییس جمهور روسیه یاد آور شده است که شش میلیون یهودی در عملیات تنبیهی در جریان جنگ جهانی دوم توسط نازیها در کمپهای کار اجباری شکنجه و کشته شدند که از آن جمله ۴۰ در صد آنان شهروندان اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بود."
در این یادداشت کرملین همچنین آمده است که صدراعظم اسراییل از "سهمگیری قاطع قشون سرخ برای پیروزی علیه نازیها یاد آوری کرده است."
آقای لاوروف اظهاراتی را که یهود ستیزانه پنداشته شده است، یکشنبه در جریان مصاحبه با یک تلویزیون ایتالیایی زمانی بیان کرد که این دپلومات روسی تلاش ورزید تا جنگ روسیه در اوکراین را توجیه کند.
از آقای لاوروف در جریان این مصاحبه، در بارۀ حمله بر اوکراین و ادعای روسیه مبنی بر "نازی زدایی" اوکراین پرسیده شد. در پاسخ این دپلومات ارشد روسی گفت که حتا اگر شماری از یهودیان به شمول رییس جمهور اوکراین یهودی باشد، اوکراین هنوز هم ممکن است عناصری از نازی را در خود داشته باشد.
لاوروف در ادامه با اشاره به سوال یهودیان که "اگر ما یهودی هستیم، نازیزم در بین ما می تواند وجود داشته باشد" گفت که "به باور من هتلر ریشۀ یهودی داشت. بنابراین، مطلقاً هیچ معنایی ندارد. برای مدتی از مردم یهودی شنیدیم که بزرگترین یهودستیزی در بین یهودیها وجود داشته است."
یایر لاپید، وزیر خارجه اسراییل، در واکنش به این اظهارات همتای روسیاش با نشر اعلامیهای گفت که اسراییل از حکومت روسیه به خاطر اظهارات لاوروف خواهان عذرخواهی خواهد شد.
بر اساس گزارش ها، پوتین و بنیت در مورد روابط دوجانبه، جنگ اوکراین و تجلیل از نهم می در اسراییل و روسیه نیز صحبت کردند، روزیکه روسیه از آن به عنوان پیروزی و تسلیمی نازیهای آلمان در سال ۱۹۴۵ میلادی جشن می گیرد.