دیدبان حقوق بشر مستقر در شهر نیویارک روز جمعه ۲۳ سپتمبر (اول میزان) گفت که در اثر سرکوب پولیس در سراسر ایران ۳۶ کشته شده اند.
دیدبان حقوق بشر مستقر در نیویارک گزارش داده است که بر اساس آمار رسمی، ۱۷ نفر در جریان اعتراضات کشته شده اند که شامل پنج پولیس ایران می شود. اما منابع مستقل گفته اند که شمار کشته شدگان به ۳۶ نفر رسیده است و احتمالاََ شماری کشته شدگان بیشتر باشد.
از گزارش تلویزیون دولتی ایران چنین بر میاید که برخورد میان پولیس و معترضان موجب کشته شدن ۲۶ نفر در آن کشور شده است، اما در مورد جزییات ارایه نشده است.است.
اما یک گویندهٔ تلویزیون ناوقت پنجشنبه شب به وقت ایران گزارش داد که از آغاز اعتراضات که شنبهٔ گذشته شروع شد، تا حال ۲۶ معترض و پولیس در سراسر آن کشور کشته شده اند. اما مشخص نشد است که این آمار چگونه به دست آمده است.
اعتراضات مردمی در ایران پس از آن آغاز شد که مهسا امینی، یک زن ۲۲ ساله به دلیل عدم رعایت حجاب به طور مناسب توسط پولیس "گشت ارشاد" بازداشت شد و در جریان بازداشت جان باخت.
پس از جان باختن مهسا امینی اعتراضات گستردهای مردمی توام با خشونت میان معترضان و پولیس روز جمعه ۲۳ سپتمبر (اول میزان) در شهرها و ولایات مختلف ایران ادامه یافت.
گرچه دامنهٔ اعتراضات در سراسر دهها شهر ایران هنوز مشخص نیست، این جنبش نشان دهنده گستردهترین ناآرامیها از سال ۲۰۱۹ است. به گفتهٔ گروههای حامی حقوق بشر، در آن زمان در اثر سرکوب و خشونت حکومت بر ضد معترضان، صدها نفر کشته شدند.
در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش داده است که حکومت ایران برای مقابله با اعتراضات مردمی، در تهران، پایتخت آن کشور، مظاهرات به نفع حکومت را سازماندهی کرده است.
به گفتهٔ NetBlocks که یک نهاد ناظر دسترسی به انترنت در جهان است، در ادامهٔ اعتراضات مردمی به خاطر جان باختن مهسا امینی، حکومت ایران دسترسی به انترنت در آن کشور را مختل کرده است و تهران دسترسی مردم به انستاگرام و واتس اپ را به شدت محدود کرده است.
مرگ مهسا امینی به تاریخ ۱۶ سپتمبر-یعنی سه روز پس از دستگیریاش توسط پولیس "گشت ارشاد" اعلام شد و پس از آن اعتراضات در نقاط مختلف ایران آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد.
در همین حال، هادی قایمی، رییس اجرایی مرکز حقوق بشر در ایران (Center for Human Rights in Iran) با نشر اعلامیهای گفته است که "پس از کشتن صدها غیرنظامی برای سرکوب اعتراضات ضد حکومتی در سالهای اخیر، در حال حاضر احتمال خونریزی گسترده واقعی است و باید قبل از اینکه زیاد دیر شود، جهان باید به آن رسیدگی کند."
قایمی در این اعلامیه همچنین گفته است که "رهبران جهان باید به جدیت این خشونت دولتی را محکوم کنند و علناً از مقامات در ایران بخواهند که به مردم اجازه دهند بدون تهدید دستگیری خودسرانه، خشونت فزیکی یا مرگ، از حق اعتراض خود استفاده کنند."
تصاویر کم سابقه که در رسانههای اجتماعی نشر شده است، نشان می دهد که معترضان تصاویر علی خامنه ای، رهبر ایران، و قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس را که در حملهٔ هوایی ایالات متحده در عراق کشته شد، آتش می زنند. .
سازمان عفو بین المللی و دیگر گروههای مدافع حقوق بشر گفته اند که نیروهای امنیتی ایران در واکنش به آن، به سوی معترضان گلوله باری کردند و از گاز اشک آور نیز استفاده کردند.