لینک های دسترسی

Breaking News

متن مکالمات محرم دپلوماتیک خشم امریکا را نسبت به عمران خان نشان می‌دهد


عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان به تاریخ ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ درست در روزی که روسیه بر اوکراین حمله کرد، با ولادیمیر پوتین در مسکو دیدار کرد
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان به تاریخ ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ درست در روزی که روسیه بر اوکراین حمله کرد، با ولادیمیر پوتین در مسکو دیدار کرد

ایالات متحده روز چهارشنبه نهم اگست (۱۸ اسد) اعلام کرد که به طور خصوصی و علنی با سفر سال گذشته عمران خان، صدراعظم وقت پاکستان به روسیه مخالفت کرده است، اما این اتهامات را رد کرد که گویا واشنگتن در برکناری او از قدرت نقش داشته است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، این اظهارات را پس از آن بیان کرد که یک رسانهٔ امریکایی به نام انترسپت برای نخستین بار متن مکالمه‌ای را منتشر کرد که در آن دیدار دو مقام امریکایی در هفتم مارچ ۲۰۲۲ با اسد مجید خان، سفیر وقت اسلام‌آباد در ایالات متحده مستند شده است.

عمران خان مدت‌ها است که از این مکالمه به عنوان مدرکی بر ادعای خود یاد می‌کند که گویا طرح عدم اعتماد بر وی، نتیجه دخالت ایالات متحده در سیاست کشورش بوده است.

عمران خان در سال ۲۰۱۸ میلادی با طرح مبارزه علیه فساد اداری به کرسی صدارت رسید، اما قبل از این که دورهٔ صدارتش را تکمیل کند، پارلمان آن کشور از طریق رای عدم اعتماد،‌ وی را سلب صلاحیت کرد و از کرسی صدارت کنار راند.

خان همچنین مدعی شده بود که به دلیل سفر به روسیه و دنبال کردن "سیاست خارجی مستقل" توسط واشنگتن مجازات می‌شود. ایالات متحده این ادعاها را همواره رد کرده است.

بر اساس متنی که انترسپت نشر کرده است، مقامات وزارت خارجهٔ امریکا در دیدار هفتم مارچ ۲۰۲۲ با اسد مجید خان، او را تشویق کرده بودند تا به اردوی قدرتمند پاکستان بگوید که اگر خان به دلیل بی‌طرفی‌اش در حمله روسیه به اوکراین از سمت خود برکنار شود، اسلام آباد می‌تواند انتظار روابط گرم‌تری با واشنگتن داشته باشد.

آقای میلر در پاسخ به پرسش در مورد افشای این مکالمه گفت: "من نمی توانم در مورد اینکه آیا این یک سند واقعی پاکستانی است صحبت کنم. ... با توجه به نظراتی که گزارش شده است، من نمی‌خواهم در مورد مکالمات خصوصی دپلوماتیک صحبت کنم."

میلر افزود که حتا اگر اظهارات در مکالمهٔ ادعا شده همانطور که گزارش شده دقیق هم باشد، نشان می‌دهد که ایالات متحده نسبت به "انتخاب‌ پالیسی‌های" خان ابراز نگرانی می‌کند نه اینکه "ترجیح" بدهد چه کسی باید رهبر پاکستان باشد.

سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده گفت: "ما همانطوری که به طور علنی درباره سفر صدراعظم خان به مسکو در همان روز حملهٔ روسیه به اوکراین ابراز نگرانی کردیم، به طور خصوصی به حکومت پاکستان نیز ابراز نگرانی کرده بودیم. ما این نگرانی را کاملاً واضح ساخته بودیم."

اسد مجید خان، سفیر پیشین اسلام‌آباد در ایالات متحده در مکالمه گفته است که مقامات وزارت خارجهٔ امریکا به او هشدار داده اند که اگر خان برکنار نشود، پاکستان با انزوای اقتصادی و سیاسی مواجه خواهد شد.

در متن افشا شدهٔ مکالمه، مقام امریکایی که جلسه را رهبری می‌کند دونالد لو، دستیار وزیر خارجهٔ امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی نامبرده شده است.

در متن مکالمه به نقل از دونالد لو آمده است: "من فکر می کنم اگر رای عدم اعتماد به صدراعظم به نتیجه برسد، همه چیز در واشنگتن بخشیده خواهد شد، زیرا سفر به روسیه به عنوان تصمیمی از سوی صدراعظم تلقی می‌شود... در غیر این صورت، من فکر می کنم که ادامه کار دشوار خواهد بود."

یک روز پس از نشست گزارش شده در واشنگتن، اتحادی از احزاب مخالف پاکستان به تاریخ هشتم مارچ به عمران خان رای عدم اعتماد دادند و او را از مقام صدارت برکنار کردند.

خان جلسهٔ کمیته امنیت ملی خود را که متشکل از رهبری ارشد سیاسی و نظامی کشور است فراخواند و در آن شرکت کنندگان در مورد محتوای این مکالمه گفتگو کردند.

شورای امنیت ملی با نشر بیانیه‌ای "مداخله" ایالات متحده در امور داخلی پاکستان را محکوم کرد و متعاقباً، وزارت خارجهٔ پاکستان سفیر واشنگتن در اسلام آباد را احضار کرد تا رسماً نسبت به آن اعتراض کند.

میلر روز چهارشنبه تکرار کرد که ادعاها مبنی بر دخالت ایالات متحده در تصمیمات داخلی در مورد رهبری پاکستان "کذب است، همیشه کذب بوده و کذب باقی خواهد ماند."

گروه

XS
SM
MD
LG