رییس جمهور روسیه روز سه شنبه اول فبروری (۱۲ دلو) گفت که امریکا و متحدین آن خواستهای عمدهٔ امنیتی مسکو را نادیده گرفته اند.
ولادیمیر پوتین گفته است که خواستهای عمدهٔ مسکو نپذیرفتن اوکراین به عضویت ناتو و دور کردن تسلیحات ناتو از نزدیکی مرزهای روسیه بود.
اما به گفتهٔ آقای پوتین، همه خواستهای امنیتی مسکو از سوی غرب رد شده است. در عین حال، رییس جمهور پوتین گفته است که ایالات متحده بر تعهد خود در مورد اوکراین و تمامیت ارضی آن کشور، تاکید کرده است.
این اظهارات رییس جمهور پوتین در حالی بیان شده است که گفتگوهای مقامهای مسکو، واشنگتن و متحدین آن برای کاهش تنش در مورد استقرار بیش از ۱۰۰ هزار قوای روسی در نزدیکی مرز اوکراین، با ناکامی مواجه شده است.
با وجودیکه مقامهای روسیه قصد حمله بر اوکراین را مکرراً رد کرده اند، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده هشدار داده است که هر لحظه احتمال حملهٔ روسیه بر اوکراین میرود.
گرچه مذاکرات ایالات متحده و روسیه در مورد استقرار قوای روسی در مرز اوکراین با بنبست مواجه شده است، رییس جمهور پوتین روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری گفت که کرملین هنوز هم پاسخ ایالات متحده و ناتو را که هفتهٔ گذشته به روسیه تحویل داده شد، مورد مطالعه قرار میدهد.
کشورهای غربی گفته اند که هیچ کشور خارجی از حق ویتو برای پذیرش اعضای جدید ناتو برخوردار نیست. در پاسخ به این موقفگیری غرب، رییس جمهور پوتین به خبرنگاران گفت که "حال از قبل واضح شده است که نگرانی اساسی روسیه،" نادیده گرفته شده است.
با آنهم رییس جمهور پوتین تاکید کرد که هنوز هم احتمال مذاکره برای حل بنبست پیش آمده میان جناحهای ذیدخیل وجود دارد.
آقای پوتین به خبرگزاری اسوشیتید پرس گفت: "امیدوارم که به تدریج یک راه حل پیدا کنیم، گرچه فکر میکنم که این کار آسان نخواهد بود."
در همین حال، انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا، در یک تماس تلیفونی با سرگی لافروف، همتای روسیاش گفت که ایالات متحده بر تعهد خود برای دفاع از اوکراین متعهد باقی میماند.
آقای بلینکن همچنین خواهان کاهش تنش و بحران در مرزهای شرقی اوکراین شد و از روسیه خواست تا قوای خود را از مرز آن کشور عقب بکشد.
جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و سایر رهبران کشورهای غربی به گونهٔ مکرراً هشدار داده اند که اگر روسیه به اوکراین حملهٔ نظامی کند، امریکا و متحدین آن تعزیرات شدید اقتصادی را بر مسکو وضع خواهند کرد.