مقامهای روسی تهدید کرده اند که اگر شرکتهای غربی روسیه را به خاطر جنگ آن کشور علیه اوکراین و وضع تعزیرات علیه مسکو ترک کنند، داراییهای آنها از خصوصی به عامه تبدیل خواهد شد.
در صورت عملی شدن چنین تصمیم، صدها شرکت غربی که در روسیه سرمایه گذاری کرده اند، متضرر خواهند شد، اما در عین حال دهها هزار روسی وظایفشان را به طور موقت در این شرکتها حفظ خواهند کرد.
پوهنتون یل امریکا گفته است بر اساس فهرست که به دسترس این پوهنتون قرار گرفته است، تا روز دو شنبه ۱۴ مارچ (۲۳ حوت) دست کم ۳۷۵ شرکت اعلام کرده اند که روسیه را ترک می کنند.
این فهرست شامل شرکت های است که گفته اند ارتباط خود را کاملاََ با روسیه قطع میکنند. برخی از این شرکتهای غربی گفته اند که فعالیت خود را به حالت تعلیق میاورند، اما تاکید کرده اند که گزینه برگشت به روسیه را نیز روی دست دارند.
بر اساس گزارش رسانههای متعدد، سارنوالان در روسیه با دهها شرکتهای غربی مستقر در آن کشور تماس گرفته اند و برای آنها هشدار داده اند که در صورت ترک روسیه، داراییهای آنها به شمول تاسیسات تولیدی، دفاتر و ملکیتهای معنوی آنها مانند علایم تجارتی توسط حکومت ضبط خواهد شد.
حمایت پوتین
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، هفتهٔ گذشته از پیشنهاد ضبط دارایی شرکتهای غربی که قصد ترک روسیه را دارند، حمایت کرد. پلان ضبط دارایی شرکتهای غربی نخست توسط روسیهٔ متحد، حزب سیاسی حاکم، در آن کشور مطرح شد.
اما پیشنهاد این حزب فراتر از ضبط دارایی شرکتهای غربی بود، زیرا این حزب از دستگیری مدیران شرکتهای خارجی که از عملکرد حکومت روسیه انتقاد می کنند، حمایت کرده است.
واکنش امریکا
جین ساکی، سخنگوی قصر سفید، هفتهٔ گذشته هشدار داد که اگر روسیه پلان ملی سازی شرکتهای غربی را عملی کند، ایالات متحده تعزیرات و اقدامات قانونی بیشتر را علیه روسیه اتخاذ خواهد کرد.
خانم ساکی گفته است که "هر تصمیم غیرقانونی روسیه برای مصادرهٔ داراییهای این شرکتها در نهایت منتج به رنج و ریاضت اقتصادی بیشتر روسیه خواهد شد."