كرملین از نتیجه همه پرسی كه به رییس جمهور ولادیمیر پوتین حق ریاست جمهوری برای دو دوره دیگر را میدهد، درحالی جشن گرفت که یك گروه مستقل ناظر اعلام كرد كه این رایگیری آزاد نبوده و نتیجۀ آن ناقص است.
نتایج نهایی یک هفته رایگیری نشان داد که تقریباً ۷۸ درصداز رای دهندگان از تغییراتی در قانون اساسی حمایت کرده اند که به پوتین اجازه می دهد دو دوره شش ساله دیگر پس از پایان دوره فعلی وی در سال ۲۰۲۴ به حیث رییس جمهور باقی بماند.
نتیجهٔ رای گیری بدین معنی است که این کارمند ۶۷ ساله پیشین کی جی بی، که بیش از دو دهه به عنوان رییس جمهور یا صدراعظم بر روسیه حکمرانی کرده است، می تواند تا ۸۳ سالگی در قدرت باشد.
پوتین که از زمان جوزف استالین، طولانیترین پیشینۀ اقتدار در تاریخ معاصر روسیه را دارد، گفته است که هنوز تصمیمی در مورد آینده سیاسی خود نگرفته است، اما منتقدین می گویند که آنها اطمینان دارند که وی سعی خواهد کرد تا هر زمان ممکن در کرملین بماند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین گفت که فیصدی رای در سرتاسر کشور، معیاری از چگونگی اعتماد عمیق روسها به پوتین برای اداره کشور است.
او افزود : "یقیناً پیروزی تلقی می شود. آنچه اتفاق افتاد، در واقع همه پرسی پیروزمندانه پیرامون اعتماد به پوتین بود. "
فعالان مخالف، این رای گیری را غیرقانونی خواندند و گفتند که این طرح برای قانونی کردن ریاست جمهوری پوتین برای همیش ساخته شده است.
گلاس، یک سازمان غیردولتی که نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد، روز پنجشنبه دوم جولای (۱۲ سرطان)گفت که در هنگام رای گیری بی نظمی های زیادی را ثبت کرده اند، از جمله پر کردن صندوق های رای وموارد گسترده که کارمندان وادار به رای دادن شده اند.
گلاس گفته است که این رای گیری به عنوان "نمونه ای از تلاش برای تجاوز به آزادی مردم ثبت تاریخ خواهد شد."
آقای پوتین در جنوری سال روان پیشنهاد رایگیری در مورد تعدیلات قانون اساسی را داد. قرار بود این رایگیری به تاریخ ۲۲ اپریل برگزار شود، اما به دلیل همهگیری کروناویروس به تاخیر افتاد.
ولادیمیر پوتین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ به صفت رییس جمهور، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به صفت صدر اعظم و بار دیگر از ۲۰۱۲ تا کنون به صفت رییس جمهور روسیه ایفای وظیفه کرده است.
هر دو مجلس پارلمان و محکمۀ قانون اساسی روسیه تعدیلات جدید را منظور کرده و رییس جمهور آن را توشیح و به قانون مبدل کرده است، با آنهم به عنوان نمایش دموکراتیک برای قانونمند ساختن این تغییرات جنجالی، رایگیری کنونی برگزار شد .