بسیاری از کشورهای اسلامی، از جمله افغانستان و عربستان سعودی، روز شنبه اول مارچ (۱۱ حوت) را آغاز ماه مبارک رمضان اعلام کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشته است که محکمه عالی آن کشور روز شنبه را نخستین روز ماه رمضان اعلام کرده است.
علاوه بر عربستان، کشورهای الجزایر، مصر، اردن، لیبیا، فلسطین، سودان و تونس نیز شنبه را به عنوان آغاز این ماه مقدس اعلام کردند.
در افغانستان، حکومت طالبان نیز روز شنبه را نخستین روز رمضان اعلام کرد. به گفته ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، بسیاری از مردم در ولایات مختلف کشور رویت ماه را تایید کردهاند و بر همین اساس، ستره محکمه این تصمیم را اتخاذ کرده است.
اما در پاکستان، هیات کمیته مرکزی رویت هلال به ریاست مولانا عبدالخبیر آزاد، اعلام کرد که روز یکشنبه نخستین روز ماه رمضان خواهد بود.
در ایران، که اکثریت جمعیت آن را پیروان مذهب شیعه تشکیل میدهند، روز یکشنبه آغاز ماه رمضان اعلام شد. آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، و آیتالله علی سیستانی، بزرگترین مرجع شیعیان عراق، نیز اعلام کردند که در این کشورها روز یکشنبه آغاز ماه رمضان خواهد بود.
مرکز امور دینی مراکش و مفتی اعظم لبنان برای پیروان اهل سنت در این کشور نیز روز یکشنبه را به عنوان نخستین روز ماه رمضان اعلام کردند.
در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، با نشر اعلامیهای، آغاز ماه رمضان را برای مسلمانان در امریکا و سراسر جهان تبریک گفته است.
روبیو در این اعلامیه گفته است: "با آغاز ماه رمضان، که زمان تجدید، درون اندیشی، خدمت و سخاوت در ایمان مسلمانان است، بهترین آرزوهای خود را برای همه جوامع مسلمان در ایالات متحده و سراسر جهان ابراز میکنم. این [ماه] همچنین فرصتی است که جوامع دور هم جمع شوند تا افطار را با روحیه خویشاوندی و صلح تجلیل کنند."
این تفاوت در تعیین روز آغاز ماه رمضان ناشی از روشهای مختلف رویت هلال ماه در کشورهای اسلامی است که در برخی موارد به تفاوت یک روزه در آغاز این ماه منجر میشود.
گروه