لینک های دسترسی

Breaking News

سهولت کار مسلمانان در ماه رمضان در امریکا


مسلمانان در ایالات متحده امریکا اقلیتی کوچک به حساب می آیند. برخی آمار و ارقام نفوس آنها را تا هشت میلیون تخمین می کند. از این سبب برای یک مسلمان در جامعه ای که مناسک مذهبی او کمترتعقیب می شود روزه گرفتن با آزمون هایی توام می باشد.

ماه مبارک رمضان امسال در روزهای بسیار داغ ماه اسد مصادف شده است و مسلمانان در این ماه فصل تابستان روزه دارند.

کارفرمایان این مسلمانان کوشیده اند که برای کارمندان خویش برخی از تسهیلات را فراهم کنند تا آنها بتوانند به خاطر آرام در سی روز ماه رمضان به عبادت شان بپردازند.

سامی ملک در یکی از رستوران هایی کار می کند که غذاهای شرق میانه در آن به مشتریان عرضه می گردد و در کنار آن مارکیتی نیز اموال این منطقه را عرضه می کند.

آقای ملک روزه دارد و به طور دایم بوی غذاها به مشامش می رسد و با نوشابه های رنگارنگی سرو کار دارد. اما طعم خوراکه ها و گرسنگی نتوانسته است او را وادار به سرپیچی از دستورات اسلامی کند.

سامی ملک می گوید: "وقتی من به مشتریان خویش غذایی های خوش مزه ای را فراهم می کنم و مردم آن را می پسندند، من احساس رضایت می کنم."

سامی یک سال قبل از الجزایر به امریکا آمد و این اولین ماه مبارک رمضان است که او در امریکا روزه می گیرد. به نظر او این همه به عزم و اراده شخص تعلق دارد.

آقای ملک می گوید: "هرگاه بخواهی روزه بگیری، این کار را می توانی انجام بدهی، زیرا مسلمان هستی و مکلف هستی."

او می گوید روزهای اول کمی دشوار است اما بعدا عادت می شود.

سامی از این سبب خیلی خوشبخت است چون کارفرمایش از وی حمایت می کند.

سهولت در کار روزه داران

عماد ربابه، مدیر رستوران مونت لبنان است. او می کوشد تمام کارمندان مسلمان این رستوران بتوانند به عبادات شان برسند.

آقای ربابه می گوید: "من به مسلمانان اجازه می دهم که ایشان فرصت ادای نماز را درطول روز بدست بیاورند و در وقت افطار برای شان وقت کافی میدهم. حتی برای آنها وقت می دهم تا اندازه ایی استراحت کنند."

ربابه تنها کارفرما نیست که چنین رعایت حال مسلمانان دارد. تعداد دیگری نیز چنین کاری را انجام می دهند.

رضوان کاجا، که عضو هیات مدیره جامعه مسلمانان حوزه منطقه دالاس می باشد می گوید در شرکتی که کار می کند، مسئولین آن به مسلمانان زیاد احترام می کند.

"مسلمانانی که در این شرکت ایفای وظیفه می کنند به آنها جای آرامی برای ادای نماز اختصاص یافته است، و در ماه رمضان شرکت ما به مسلمانان فرصت ادای فریضه روزه را فراهم می کند. در وقت شامگاهی به ما فرصت افطار داده می شود."

امام جوهری، مسئول علایق بیرونی دارالهجره که در حومه واشنگتن قراردارد می گوید، رمضان باید مسلمانان را دچار سختی نسازد.

امام جوهری می گوید: "روزه بالای مسلمانانی فرض است که بالغ و صحتمند باشد. هرگاه مادری حامله باشد یا شخصی مریض باشد یا اینکه بسیار پیرباشد، یا اینکه صغیرباشد، مجبور نیست روزه بگیرد."

جوانان و مشکلات روزه

اما روزه گرفتن در این کشور خالی از مشکلات نیز نمی باشد و یک مسلمان باید آن را تحمل کند. منتصر سارسور، بیست ساله می گوید بعضی اوقات برخی از مسایل در اختیار شخص نمی باشد.

سارسور می گوید: "نمی توانی خود را از دیدن دخترانی که چندان لباس پوشیده ندارند خود را حفظ کنی. مگر این که در یک مغاره زندگی کنی. و زندگی در مغاره ممکن نیست. اما یک مسلمان تا جاییکه می تواند نظر خود را پایین نگه می دارد، و به کارش ادامه می دهد."

جنید خان، دوست سارسور می گوید: "در این جامعه برای مسلمانان مشکلاتی وجود دارد و برخی از مسایل اورا از مذهبش فاصله میدهد، ازین سبب باید کوشش کند قلبش پاک و صیقل شده باشد، و تاجاییکه می تواند از مفاسد دوری کند."

به نظر می رسد، در ایالات متحده امریکا در حدود ٢٢٠٠ مسجد وجود دارد که مسلمانان در آنها به ادای نمازهای خویش می پردازند.
  • 16x9 Image

    عبدالواجد عادل - واشنگتن

    عبدالواجد عادل از سال ۲۰۰۱ تا اکنون به حیث ژورنالیست، نویسنده و کارشناس محیط زیست و منابع طبیعی افغانستان در صدای امریکا بخش افغانستان در واشنگتن دی سی کار می کند.
XS
SM
MD
LG