لینک های دسترسی

Breaking News

واکنش‌ها به احتمال خروج امریکا از افغانستان


یک مقام گروه طالبان گفته است که نمایندگان امریکا و طالبان در قطر در مورد خروج نظامیان امریکایی از افغانستان بحث کرده اند.

تلویزیون الجزیره به نقل از منابع طالبان گزارش داده است که هیات امریکایی به رهبری زلمی خلیلزاد هفته گذشته با نمایندگان طالبان در دوحه، پایتخت قطر، در مورد خروج نظامیان امریکایی از افغانستان صحبت کردند.

با آن که این خبر از سوی مقام های امریکایی تایید نشده است، اما شماری از آگاهان و سیاسیون به آن واکنش های متفاوتی نشان داده اند.

در این میان، امرالله صالح، رهبر روند سبز افغانستان، هشدار گونه در تویتر نوشته است "اگر گزارش الجزیره واقعیت باشد که ایالات متحده در مورد سرنوشت افغانستان با طالبان بحث کرده است، برای حوزۀ مقاومت زمان آن فرا رسیده تا آمادگی شان را برای دفاع از کرامت افغان هایی بگیرند که در مقابل طالبان دهشت افگن ایستادگی کردند."

جاوید لودین، معین پیشین وزارت خارجۀ افغانستان، نوشته است "از نشانه ها معلوم می شود که روند صلح ممکن در حال شکل گرفتن باشد." آقای لودین اما گفته است که زلمی خلیلزاد باید به گونۀ عمل کند که "قربانی های" هر دو کشور—ایالات متحده و افغانستان—مدنظر گرفته شود.

ودیر صافی، استاد پوهنتون کابل، به صدای امریکا گفت که نیرو های خارجی در نهایت افغانستان را ترک خواهند کرد، اما این کار با مخالفت دو گروه مواجه خواهد شد "یکی تعداد افرادیکه مخالفت می کنند کسانی اند که با طالبان جنگ کرده اند و به هیچ صورت طالبان قبول ندارند و طبقه دوم کسانی اند که نمی خواهند اندوخته های سیاسی و مالی را که در ۱۷ سال گذشته به دست آورده اند، با خطر مواجه شود."

به باور برخی ها، با خروج نظامیان امریکایی از افغانستان احتمال بروز مجدد جنگ های تنظیمی و گروهی در این کشور بیشتر می گردد.

صلاح الدین سعیدی، تحلیلگر سیاسی مستقر در لندن، به صدای امریکا گفت که امریکا قبل از خروج از افغانستان باید از عدم از سرگیری جنگ های داخلی اطمینان بدهد.

او گفت "بر اساس یک میکانزم می توان از تکرار جنگ های دهۀ ۱۹۹۰ میلادی در افغانستان جلوگیری کرد—و آن اینکه همه جناح های دخیل در قضیۀ افغانستان به شمول پاکستان تضمین کنند که هرگاه یکی از گروه های متخاصم از توافق صلح در آن کشور تخطی کند، ضمانت اجرائیه وجود خواهد داشت که مانع چنین تخطی ها خواهد شد."

در حال حاضر، حدود ۱۴۰۰۰ نظامی امریکایی در افغانستان مستقر است - نظامیانی که خروج آنها پیش شرط صلح طالبان گفته می شود.

توماس جانسن، نویسنده مسایل افغانستان و استاد در پوهنتون نیروی بحری ایالات متحده در کالیفورنیا، می گوید که صرف نظر از بحث های توافق یا عدم توافق در مورد خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، امریکا از طریق نظامی برندۀ جنگ افغانستان نخواهد شد.

  • 16x9 Image

    خالد مفتون - واشنگتن

    خالد مفتون، به عنوان تهیه کننده گزارش های تحلیلی و گوینده خبر، کارش را از ابتدای سال ۲۰۱۴ در رادیو صدای امریکا در واشنگتن آغاز کرد. خالد پیشتر از این، حدود ۱۰ سال در رسانه های بین المللی مختلف به شمول خبرگزاری آلمان درکابل و رادیو آزادی در پراگ کار کرده بود. خالد مفتون سند لیسانس حقوق و علوم سیاسی را از دانشگاه کابل دریافت کرده و سند ماستری را در رشته مدیریت عامه از انستیتوت مطالعات بین المللی مونتری کالیفرینای امریکا کسب کرده است.

XS
SM
MD
LG