بانک جهانی با نشر گزارشی گفته است که از سال ۲۰۰۳ میلادی به این طرف، افغانستان در بخش خدمات صحی برای زنان و کودکان پیشرفت کرده طوری که در هر هزار ولادت، مرگ و میر مادران ۶۴ درصد کاهش یافته است.
بانک جهانی در گزارشش نگاشته است "تعداد مرگ و میر مادران در هر ۱۰۰۰ ولادت زنده به ۶۴ فیصد کاهش یافته است. میزان قدکوتاهی اطفال به دو درصد در سال کاهش یافته است. میزان مرگ و میر اطفال زیر سن پنج سال به ۳۴ فیصد کاهش یافته است".
آمار این بانک نشان میدهد که در سال ۲۰۰۳ میلادی، میزان مرگ و میر مادران از یکهزار و ۱۰۰ واقعه که نسبت به میزان جهانی صد واقعه بیشتر بود، به ۳۹۶ واقعه در هر هزار ولادت زنده در سال ۲۰۱۵ تقلیل یافته است.
همچنان مرگ و میر کودکان قبل از پنج سالگی از ۱۳۷ واقعه در هر هزار ولادت زنده، به ۹۱ واقعه در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته است.
کمپاین ملی آگاهیدهی صحی، چهارچوب قانونی منظم، هماهنگی کمکهای جهانی با منابع مالی داخلی و جمعآوری آمار و نظارت از کارهایی است که حکومت افغانستان در راستای بهبود خدمات صحی انجام داده است؛ اما به گفتۀ بانک جهانی، مؤسسات صحی غیردولتی در ارائه خدمات صحی به ویژه در مناطق روستایی و ناامن مؤثر بوده است.
بر بنیاد این گزارش، افغانستان با وجود این پیشرفتها، هنوز هم راه طولانی را در پیش دارد تا به اهداف تعیینشدۀ جهانی برسد.
بانک جهانی گفته است که برخی از خدمات صحی به دلیل ناامنیها پس از سال ۲۰۱۰ میلادی، آسیبپذیر شده اند.
پیش از این دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که در سال ۲۰۱۷ میلادی ۳۷۷ واقعه علیه امدادرسانان در افغانستان ثبت شده است که در نتیجۀ این واقعات ۱۷ امدادرسان جان باخته اند.